Ekonomi

Resmi Gazete’de duyuruldu! 2 bin TL’nin altındaki borçlar silindi!

Ekonomiye ilişkin yeni düzenleme ve değişiklikleri içeren torba kanun yürürlüğe girdi. 2 bin lirayı aşmayan borçlardan da vazgeçildi. İşte detaylar!

Ekonomiye dair yeni düzenleme ve değişiklikleri içinde barındıran torba kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İşte haberin ayrıntıları…

Resmi Gazete’de yayımlanan torba kanuna göre, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne (TEDAŞ) olan ve tutarı 2 bin lirayı aşmayan alacaklar ile TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası tespit edilememesinden dolayı ulaşılamayan, ticaret sicilinden terkin edilmiş ve tasfiye edilmiş aboneliklere dair alacaklardan vazgeçildi. Bu kapsam dışında kalan abonelerin TEDAŞ’a olan borçlarına yapılandırma olanağı da getirildi.

KİRA SÜRESİ 49 YILA KADAR UZATILDI!

Yapılan düzenleme ile özelleştirilen limanların kira süresi ise 49 yıla kadar uzatılırken, BOTAŞ’ın ödenmemiş her türlü vergi, fon ve paylar ile idari para cezaları, gecikme zammı ve gecikme faizlerinden meydana gelen borçları, Hazine’den görevlendirme bedeli alacaklarına karşılık mahsup edilerek silindi. Kanun ile birlikte Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a geçici madde eklendi. Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın borçlanma yetkisine 200 milyar lira ilave edildi. Bu şekilde 293 milyarlık olan borçlanma yetkisi 493 milyar liraya çıktı.

Online Milli Piyango bileti! Milli Piyango yılbaşı bileti fiyatları ne kadar? Milli Piyango bileti nereden alınır?

Başvuran yeni yıla borçsuz harçsız girecek! En büyük borç kapatma kredini kaçırmayın!

100 liradan 6 bin liraya çıktı! Akıllı telefon sahiplerine duyuruldu! 2 gün içinde ödenmezse 6 bin ödenecek!