Kent Haberleri

Resmi Gazete'de yayımlandı. Kredi kartı faizleri hakkında flaş gelişme

Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar göre kredi kartı faizleri hakkında kullanıcıları üzecek bir gelişme yaşandı. Alınan kararla birlikte kredi kartı faiz oranlarında artışa gidildi.Vatandaşlar hem pratik hem de sonra ödeyecekleri için avantajlı olmaları nedeniyle kredi kartlarına yöneliyorlardı

Ülkemizde hatta dünyada son yıllarda kredi kartı kullanım oranlarında çok ciddi bir artış yaşanıyor. Vatandaşlar hem pratik hem de sonra ödeyecekleri için avantajlı olmaları nedeniyle kredi kartlarına yöneliyorlardı. Önceki gün Resmi Gazete'de kredi kartları hakkında vatandaşları üzecek bir karar yayınlandı. 
 

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARINDA ARTIŞA GİDİLDİ 

Yapılan açıklamaya göre, kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı %2,89'a çıkarıldı ve gecikme faizi %2,13'e yükseltildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları alındığı belirtildi. Bu çerçevede, kredi büyümesine göre TL ticari krediler için aylık büyüme sınırı %2,5 olarak belirlendi ve ihracat, yatırım, tarım ve esnaf kredileri bu sınırlandırmadan muaf tutuldu.
 

Ayrıca, finansal kaynakların verimli kullanımını desteklemek amacıyla taşıt kredilerinde büyüme sınırı %2'ye düşürüldü, ihtiyaç kredileri için ise %3 sınırı korundu. Enflasyonun kontrolü ve iç talebin dengelenmesi amacıyla ise kredi kartı nakit kullanımlarına ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık azami faiz oranı %2,89'a yükseltildi.

Bu önlemlerle ihracatçıların finansmana erişimi desteklenmek istenirken, reeskont kredilerinin günlük limiti 1,5 milyar TL'ye yükseltildi ve KOBİ payı artırılarak ihracat performansı dikkate alınmaya başlandı.