Genel

Resmi Gazete’de yayımlandı: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan 3 ihaleye onay!

Bugünkü 32658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 3 ihaleye onay verildiği belirtildi.


Bugünkü 32658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’NIN 3 ihaleye onay verdiği kaydedildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında onay verilen ihaleler arasında yer alan Dereiçi Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların satışı da yer alıyor. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Dereiçi Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan gayrimenkullerin  satışının da aralarında bulunduğu üç ihaleye onay verdiğini açıkladı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre mülkiyeti Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yer alan 132 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 223 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Halis Özcan'a satışı uygun olarak kabul etti.

Sümer Holding’e ait Mardin'in Artuklu ilçesindeki 87,03 metrekare yüzölçümlü gayrimenkulün de 3 milyon 235 bin Türk Lirası bedelle Halil İbrahim Uğurlu'ya satışı onaylandığı belirtildi.

Ayrıca Elektrik Üretim AŞ'ye ait Dereiçi Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan gayrimenkullerin 32 milyon 500 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi sunan Bülsa Enerji İnşaat Taahhüt Plastik Hayvancılık ve Sanayi Ticaret Ltd. Şti'ye satışına da onay verildiği belirtildi.

İZMİR VE AYDIN’DAKİ 5 GAYRİMENKUL 3.1 MİLYAR TL’YE SATILMIŞTI

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili kararlar geçtiğimiz günlerdeki 32655 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlar kapsamında, İzmir ve Aydın'da yer alan 5 gayrimenkulün satışı yapıldı.  Söz konusu satışların bedelleri ve hangi şirketlere verildikleri de tek tek açıklandı. 

Paylaşılan detaylara göre Aydın ili, Didim ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 5101 ada 1 parselde bulunan 6 bin 443,60 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, 124 milyon 500 bin Türk Lirası bedelle Premium Turizm İnşaat Gayrimenkul'e satıldı. 

Aydın ili, Didim ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 5101 ada 2 parselde bulunan 6 bin 443,59 yüzölçümlü taşınmaz, 136 milyon Türk Lirası bedelle Erz Hafriyat İnşaat şirketine satıldı.

Aydın ili, Didim ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 5123 ada 1 parselde yer alan 7 bin 830,35 metrekare yüzölçümlü taşınmaz da 173 milyon Türk Lirası bedelle Hasan Hüseyin Yapı Ticaret şirketine satıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut piyasasını yakından takip ediyoruz!

TMSF, Hazine mülkiyetindeki  Bizim Menkul Değerler AŞ’yi 380 milyon TL’ye satışa çıkardı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Eski yönetim 25 yılda 1.632 bağımsız birim yıkmış, biz 5 yılda 2.410 birim yıktık!