Restoran Haftası 10 Mart'ta başlayacak!
Şişlinin Nişantaşı semtinin sokak ve restoranları, 10-20 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek "Restoran Haftası"nda yeme-içme kültürü, eğlence ve sanatla ilgili etkinliklerle üçüncü kez konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor
"3. Restoran Haftası"nın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda
konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, etkinliklerle Nişantaşındaki
ziyaretçi sayısında yüzde 40lık bir artış beklediklerini söyledi.
Sarıgül, etkinlikler kapsamında semte gelecek yerli ve yabancı
turistlerin bölgedeki restoranların cirosunu yüzde 40, diğer dükkanların cirosunu
da yüzde 25 oranında artıracağını kaydetti.
Nişantaşını dünya çapında bir marka yapmak için gece gündüz
çalıştıklarını ifade eden Sarıgül, "Nişantaşı markasını korumak ve bu markayı
daha aktif hale getirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Hedefimiz, yabancı
turistlerin yanı sıra özellikle yerli turistler. Vatandaşlara, etkinlik süresince
15 bin farklı menü sunulacak. Tüm turistleri, semtimizi birbirinden güzel
restoranlarında ağırlamak isteriz" diye konuştu.
Haftanın mimarı Funda Güzelmeriç İnansal da vatandaşları Nişantaşında
rafine lezzetlerle buluşturmayı amaçladıklarını belirterek, tüm restoranların,
etkinlik boyunca tek fiyat uygulayacaklarını ve kendi lezzetlerinden
oluşturacakları fiks menüleri sunacaklarını söyledi.
Etkinliğin sponsor markası Kayranın Kategori Bölüm Müdürü Gözdem
Gürbüzatik de Restoran Haftasının yeme-içme sektörü kadar, bölgedeki diğer tüm
sektörlere de canlılık getirdiğine işaret ederek, "Geçen yıl açtığımız internet
sitesine ilk yıl 30 bin, ikinci yıl ise 35 bin ziyaret gelmiş ve Restoran Haftası
etkinliklerinden yararlanmıştı. 3 yılda toplam 103 mekan bu etkinliğe dahil olup,
ilk yılda toplam 12 bin menü satışı olurken, ikinci yıl da 18 bin menü satışı
gerçekleşti" dedi.
AA