02 / 05 / 2024

Restore edilen Tarihi Kozan Köprüsü 2014 yılında açılacak!

Restore edilen Tarihi Kozan Köprüsü 2014 yılında açılacak!

Adana Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Tarihi Kozan Köprüsü’ nün restorasyonun bir kaç ay içinde tamamlanacağını belirterek, köprünün 2014 yılı şubat ayında trafiğe açılacağını vurguladı....



Tarihi köprüdeki çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkan Özgan, köprünün mülkiyetinin Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu ifade etti. Restorasyon ihalesinin de Karayolları Genel Müdürlüğü Köprüler Daire Başkanlığı tarafından yapıldığını hatırlatan Özgan “Bu tadilata yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu köprü Misis ve  Adana  Taş Köprü kadar eski. Nasıl tarihi Hoşkadem Camii’mizin yanında ek cami vardı ve kaldırılarak camimiz restore edildiyse bu köprümüzde aynı şekilde aslına uygun olarak restore edilecek. Son günlerde bazı çevreler köprünün trafiğe kapatılacağı ve yapımının 600 gün süreceğini söylüyor. Bu sözlerin aslı ve astarı yoktur.” dedi. 


Tarihi köprünün ilçenin simgelerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Özgan, “Bu köprü, Kozan Kalesi, Manastır, Hoşkadem Camii gibi ilçemizin simgesi eserlerindendir. Köprümüz trafiğe açık olacak. Kurul kararında da köprünü trafiğe açık olacağı yer alıyor. Köprümüzde tarihi taşlar var ancak bir kısmı çürümeye başlamış. Bunun için Kırşehir’den taşlar geldi. Yine Mostar köprüsünü yapan taş ustaları tarihi köprümüzün restorasyonunu gerçekleştirecek. Şubat ayının sonuna doğru köprümüzü açmayı düşünüyoruz. İnşallah bu köprüye ek olarak Bol Kepçe Lokantası’nın oradan girip, TEDAŞ önüne buluna kavşağa çıkan ek bir köprü yapmayı düşünüyoruz.” diye konuştu. 


Aşağı Çarşı’nın trafiğe kurul kararıyla kapatıldığını hatırlatan Özgan, “Bunun da 60 günlük idari yargı süresi vardır. Kimse bu kararı engelleyemez. Hiç kimse aşağı çarşıyı trafiğe açarım diyemez çünkü kurul kararı nedeniyle yargıya da kapalı. Buranın restorasyonu ile ilgili kararda o şeklide çıkmıştır. Kurul kararına müdahale edilemez. Bu tür tarihi eserlere izinsiz müdahale edilemez.” ifadelerini kullandı. 

Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çankaya, restorasyonu yapan firma yetkilisi Sedat Çetin ve Mimar Yaşar Gök’ün katıldığı basın toplantısında Başkan Özgan daha sonra Kale Şelale’de basın mensuplarıyla sohbet etti.


Trt Haber


Geri Dön