30 / 09 / 2024

Rezerv alanlarda kira yardımı ödenecek mi? Deprem bölgesinde son dakika! Bakan Kurum açıkladı!

Rezerv alanlarda kira yardımı ödenecek mi? Deprem bölgesinde son dakika! Bakan Kurum açıkladı!

Yeniden göreve geldiği 2,5 aylık süreçte Hatay’ı 3’üncü defa ziyaret eden Bakan Kurum, rezerv alanlarda kira yardımı ile ilgili açıklama yaptı. Peki rezerv alanlarda kira yardımı ödenecek mi? İşte ayrıntılar... 




Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeniden göreve geldiği 2,5 aylık süreçte Hatay’ı 3’üncü defa ziyaret etti ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Gülderen Mahallesi’ndeki  TOKİ  konutlarını incelemesinin ardından basın açıklamasında bulunan Bakan Kurum, rezerv alanlar ile ilgili önemli bilgiler verdi ve rezerv alanlarıyla teknik sürecin de tamamlandığının altını çizdi. 

Rezerv alanlarda kira yardımı ödenecek mi? Deprem bölgesinde son dakika! Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Bakan Murat Kurum, "Rezerv alanlarla ilgili kararlarımızı aldık. Vatandaşlarımızın bizden istediği alanlarda yani kentin merkezinde, ‘bizim alanımızı da dönüştürür müsünüz’ dedikleri yerlerde konutlarımızı inşa ediyoruz. İstemedikleri hiçbir alanda projemiz olmuyor" açıklamasında bulundu. 

Kurum, bu alanların hepsini ilan ettiklerini ve vatandaşlarla paylaştıklarını söyledi ve "Vatandaşımızla görüşmeler kapsamında da artık rezerv alan konularını kesinleştirmiş olduk. Kasım ortasında yeni belirlediğimiz rezerv alanlarda inşa sürecini başlatmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Rezerv alanlarda kira yardımı ödenecek mi? Deprem bölgesinde son dakika! Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki rezerv alanlarla ilgili hak sahiplerine kira yardımlarının artık Bakanlık tarafından ödeneceğini duyurdu. 

Kurum, "Rezerv alanlarda, konut kira yardımları Bakanlığımız tarafından vatandaşlarımız konutlarına girene kadar ödenecek" diye konuştu. 

Rezerv alanlarda yapılan dönüşüm çalışmalarının devlet güvencesiyle gerçekleştirildiğini dile getiren Kurum, 6306 sayılı yasa çerçevesinde fet bölgesindeki konutların geçici olarak Hazine mülkiyetine alındığına vurgu yaptı. 

Bakan Kurum, söz konusu açıklamasında rezerv alanlar konusunda vatandaşları hala yanlış yönlendirenlerin olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

"Rezerv alanda vatandaşımızın istemediği bir şeyi yapmayacağız’ dedik. Bunu dememize rağmen; hala milletimizi yanlış yönlendirmeye çalışanları esefle izliyoruz. Ama konu, Hatay Ulu Cami’nin restorasyonuna geldiğinde aynı hassasiyeti görmüyoruz. Tek bir çivi bile çakılmadı. O yüzden herkesi aynaya bakmaya davet ediyoruz. Yapmayacaksanız bırakın, bizler yapmaya hazırız. Vatandaşımızla el ele verir, Hatay Ulu Camii'nin taşlarını tek tek koyar, ecdadımızın bize bıraktığı o esere gözümüz gibi sahip çıkarız. Yapmayacaksınız, bari bize mani olmayın. 14 milyon insanımızın yaşadığı deprem bölgesi Türkiye'nin milli mücadele siperidir. Bu mücadeleyi biz ilk günkü ciddiyetle devam edeceğiz. Ve bu manada herkesi de aynı ciddiyete ve sorumluluğa davet ediyoruz. Deprem bölgesini siyasi malzeme yapmayın."

Konut yatırımında İstanbul  İzmir  ve Ankara'nın en karlı ilçeleri! Ev alacaklar hemen bakın! 

Araba almak isteyenler dikkat! Otomobil fiyatlarında kış tarifesi başlıyor! İşte indirime girmesi beklenen o 6 model!

Projeden ev alacaklar dikkat! 10 maddede gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde olması gerekenler!


Geri Dön