Genel

Rezidansların metrekare fiyatları uçuyor!

METRAKARE fiyatlarının 25 bin doları gördüğü Zincirlikuyu-Levent hattında yapılan üks projeler İstanbul'u emlakta uçururken bölgedeki diğer projelere de değer katıyor

 METRAKARE fiyatlarının 25 bin doları gördüğü Zincirlikuyu-Levent hattında yapılan üks projeler İstanbul'u emlakta uçururken bölgedeki diğer projelere de değer katıyor. Lüks rezidanslarda metrekare fiyatları birbiriyle yarışırken çevredeki eski sitelere yatırımcı talepleri ise artırıyor. Zincirlikuyu-Levent hattında son dönemde yapılan konut projeleri İstanbul'u lüks konut liginde sıçratacak.

KENTSEL DÖNÜşžÜME DESTEK
çevresindeki metrekare fiyatlarını da etkileyen projeler bölgede eski sitelere olan yatırımcı talebini artırıp doğal bir kentsel dönüşüme destek olacak. Fiyatları tavana vuran projelerden biri, ONE ORTAKÖY. Ortaköy'de Doğu İnşaat tarafından yapılan ve Mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından projelendirilen One&Ortaköy projesi bölgenin en modern projelerinden biri olacak. Dört bloktan oluşmasına rağmen mimaride sağlanan yumuşak geçişlerle tek bir bina özelliği taşıyan yapı 98 daireden oluşuyor. Metrekare aralığı 90-230 olan projede fiyatlar 350 bin dolardan başlıyor.

850 METREKARE KONUT
Bir diğer rezidans projesi YOO İSTANBUL da yine Ortaköy'de yükseliyor. Say Yapı tarafından yapılan Yoo İstanbul projesi tasarımcı Philippe Starck ile İngiliz gayrimenkul uzmanı John Hitchcox ortaklığında hayata geçiriliyor. 90 ile 850 metrekare arasında daire seçeneklerinin yer alacağı projedeki daire fiyatları ile milyon dolardan başlayıp 8.5 milyon dolara kadar çıkacak. Metrekare fiyatlarının 10 bin dolar olacağı projede 5 katlı toplam II bloktan oluşacak. Daire sayısının 100 olduğu Yoo İstanbul'da konutların büyüklükleri 90 ile 850 metrekare arasında değişiyor. Projenin 2012'de tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

NEF 163:
Timur Gayrimenkul tarafından Levent'te yapılan NEF 163 projesi Taksim-Maslak hattında çalışan genç profesyonelleri hedefliyor. Önemli bir bölümü 59 ile 112 metrekare arasında değişen 1+1 ve loftlardan oluşan proje Autoban Mimarlık tarafından tasarlandı. 48 bin metrekare inşaat alanında 308 konutttan oluşan projenin 1 Mayıs 2012'de teslim edilmesi hedefleniyor. Proje, katlanabilir ev
(foldhome) kensepti ile etrafındaki projelerden farklılaşıyor. 308 daireden oluşan NEF 163'te fiyatlar 252 bin lira ile 605 bin lira arasında değişiyor. Teslim tarihi, 2012 olarak açıklandı.

İSTANBLOOM:
Esin Yapı'nın Zincirlikuyu'da inşa ettiği proje, konumuyla çevresindeki yapıların da değerini yükseltecek. Ekim ayında başlanan ve Nisan 2013'te teslim edilecek olan projede 165 konut bulunuyor. Fiyatların 558 bin dolardan başladığı projede bölümlerin metrekare aralığı 108-306. 2013'te teslim edilecek İstanbloom'da toplam inşaat alanı ise 77 bin 402 metrekare.

ZORLU CENTER:
Zorlu Gayrimenkul'ün eski Karayolları arazisine 2.5 milyar dolar yatırımla inşa ettiği Zorlu Center projesinde rezidanslar satışa çıkarıldı. 18 bin dolarla kentin en yüksek metrekare fiyatına sahip olan projede penthouseların metrekare.fiyatları ise 25 bin dolar. 584 dairenin yer aldığı projenin teslim tarihi 2012.
Habertürk