Genel

Richa Fiyapı'da metrekaresi 4 bin dolara!

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'Başbakan da köpeğiyle poz verecek' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Başbakan'dan hayvan hakları için destek isteyen sanatçıların başlattığı kampanyaya Fiyapı sponsor olmuş...

Kampanyanın tanıtım çekimleri de başlamış üstelik. Aralarında Yonca Evcimik'in de bulunduğu birçok sanatçının başlattığı kampanyanın filmleri çok yakında ekranlarda, fotoğrafları da billboardlarda gösterilmeye başlanacak. Fiyapı'nın sponsorluğunda başlatılan bu kampanyaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da tam destek gelmiş. Tanıtım filmi için Başbakan kendi köpeğiyle poz verecekmiş. Ayrıca Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkam Kadir Topbaş da sevdikleri bir hayvanla poz vererek kampanyaya destek olacaklarmış.

Var olmak haktır!

Birçok sanatçının destek verdiği kampanyanın adı 'Var olmak haktır'. Büyük ölçüde tamamlanan fotoğraf çekimlerine Sezen Aksu siyah beyaz bir kediyle, Ajda Pekkan, Özcan Deniz, Fiyapı'nın patronu Fikret İnan, Mehmet Aslantuğ ve oğlu, İbrahim-Demet Kutluay çifti ve kızları, Demet Akbağ ve Pascal Nouma gibi isimler katıldı.

Ev alanlar İnan'ın jetini de kullanacak

2008 yılının sonundan beri ucuz konut konseptini sürdüren Fiyapı, bu konsepti tamamen bırakacağım geçen günlerde açıklamıştı. İngilizce zenginlik anlamına gelen 'rich' kelimesinden esinlenerek Richa markasını yarattı. Bu markayla ultra lüks konsepte geçiş yaparken; İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere, yaklaşık 10 ilde 1000 konutluk lüks zincirini başlaüyor. Bu kapsamda ilk projesini Ankara'da hayata geçirecek. Gaziosmanpaşa'da çankaya Köşkünün hemen karşısında yapılacak projenin mimarisi Emre Arolat'a emanet. Fikret Bey'in 2 ay kadar önce 20 milyon dolara aldığı arazi 12.500 metrekare.

Projede 150 metrekarelik 1+1 'den, 500 metrekarelik 6+l'e kadar birçok daire seçeneği var. 100 konuttan oluşan 40 katlı binanın her katında bahçe ve mini havuz olacak. Her daireye ait aynca bir hizmetli odası ve projenin altında bulunan toplantı odasmda bir çalışma odası mevcut. Ayrıca Fikret Bey bu projeden ev alanlara yılın belli zamanlarında Fiyapı'nın jetini de kullandıracak. Kesin olmamakla birlikte konutların metrekare birim fiyatı ise 4 bin dolar ile 10 bin dolar (6.300-15.700 TL) arasında değişiyor.

Bir şatoda kendi, diğerinde misafirleri oturacak

Ankara projesine benzer bir projeyi de İstanbul'da hayata geçirecek Fikret Bey. Ancak şžişli, Mecidiyeköy veya Alaşehir'de yapılması düşünülen proje için arsa arayışı devam ediyor. Başka bir projeyi ise yaklaşık 2 ay önce satın aldığı Almanya Neuruppin'deki 5,3 milyon metrekarelik dev araziye 1001 villa yapacakmış. Aynca 2 tane 18 delikli golf sahası, 3 futbol sahası ve binicilik klübü de olacakmış. Arazinin içinde bulunan iki şatoyu da restore ettirip bir tanesinde kendisi yaşayacak, diğerinde de gelen misafirlerini ağırlayacakmış. Projedeki vülalan da satmayacakrnış Fikret Bey. Golf turizmi için 10 yıllık kiralama şeklinde devremülk olarak işletecekmiş.

Jennifer Lopez'i getiriyor

Fiyapı'nın patronu Fikret İnan, 'Richa' markasıyla hayata geçirecekleri yeni projelerinin tanıtımına dünyaca ünlü şarkıa Jennifer Lopez'i Türkiye'ye getirmek için kollan sıvadı. 15-30 Mayıs tarihleri arasında yapmayı planladığı basın toplantısı ve lansman gecesi çırağan Sarayı'nın bahçesinde yapılacakmış. Gündüz basm toplantısı akşamda Lopez'in sahne alması planlanan organizasyon için hala yazışmalar sürüyor. Fakat 10 gün içinde kesinleşecek.
Hürriyet/Seda TABAK