27 / 04 / 2024

Rıdvan Akgün: Ülkede bir milyon kaçak emlakçı var

Rıdvan Akgün: Ülkede bir milyon kaçak emlakçı var

Rıdvan Akgün,  "Sektör, internet ve telefonla iş yapanlar yüzünden zora girdi" dedi



İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği Genel Başkanı Rıdvan Akgün, düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye genelinde kayıtlı olan emlakçı sayısından 2 katı daha fazla korsan emlakçı var. Türkiye'de 1 milyon insan kaçak emlakçılık yapıyor" dedi.
Kaya Prestige Oteli'nde gerçekleşen toplantıda, emlak sektörünün henüz yasal bir statüye kavuşamadığını, sıkıntılar yaşandığını belirten Akgün, "Bazı mesleki kuruluşlar yasayayla yönetilirken, emlak sektörü hala Osmanlı'dan kalma kanunlarla yönetiliyor" dedi.
Emlak Müşavirliği yasasının 1960'lardan bu yana bir türlü çıkarılmadığını ifade eden Akgün, "Emlakçılar kendi kanunlarını kendileri koymaya ve yasal boşlukları doldurmaya başlamışlardır. Yaşanan sıkıntılar, bankalar gibi bazı kurumların ve tüketicilerin dikkatinden kaçmamış ve fırsata dönüştürülmüştür. Hiç emek sarf etmeden emlakçılık yapmaya çalışan birçok insan da emlakçılığı bırakıp, ofisi kapatıp cep telefonu ve internet siteleri üzerinden korsan emlakçılığa başladı" dedi.

KAHVE KÖŞELERİNDE
Korsan emlakçıların devlete hiç vergi ödemeden, hiçbir kurumsal hizmet üretmeden, sadece renkli fotoğraflarla internet sitelerinden müşteri avına çıktıklarına dikkati çeken Akgün, "Bu yöntemle konut hayali kuran vatandaşların mağdur olması kaçınılmazdı. Çünkü muhatap korsan emlakçının adresi yoktur. Kahve köşelerinde ve kafetaryalarda emlakçılık başlamıştır. Bu işi yapan korsan emlakçı sayısı ciddi boyutlara ulaşmıştır" dedi.
Türkiye genelinde kayıtlı olan emlakçı sayısından 2 misli daha fazla korsan emlakçının olduğunu dile getiren Akgün, "Kayıtsız ekonomi oluşturulmaktadır. Acil tedbirler alınmalıdır. Korsan emlakçıların en büyük destekçileri kapıcılar, apartman yöneticileri, muhtarlar, avukatlar, bakkallar, manavlar ve mesleği emlak komisyonculuğu olmayan başka meslekle iştigal edenlerdir" diye konuştu.
Deha ŞAM/Yeni Asır

İlgili haber:

Recep Akgün: Emlak piyasasında kargaşa yaşanıyor


Geri Dön