Genel

Rings İstanbul'da 160 bin TL'ye!

İzmit'te alüminyum tesisi, Konya'da ilaç fabrikası derken Türkiye'nin dört bir yanında yatırıma soyunan Selçuklu Holding, şimdi de İstanbul'da Rings İstanbul projesiyle konut işine girdi...

İzmit'te alüminyum tesisi, Konya'da ilaç fabrikası derken Türkiye'nin dört bir yanında yatırıma soyunan Selçuklu Holding, şimdi de İstanbul'da Rings İstanbul projesiyle konut işine girdi. 500 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilecek projede fiyatlar 160 bin TL'den başlayıp 800 bin TL'ye kadar çıkacak.

Bünyesindeki Biofarma İlaç'ı 2006 yılında dünyanın en büyük finans gruplarından Citigroup'ın iştiraki Citi Ventures Capital'e satan Selçuklu Holding, ilaç sektöründe edindiği birikimi inşaata aktaracak. Hem satıştan elde ettiği geliri, hem de ilaç gibi hassas terazilerle çalışma rutinini ezberleten bir sektörün deneyimini inşaata aktarmayı planlayan Selçuklu Holding, İstanbul Sancaktepe'de Rings of İstanbul adında bir projeye imza atıyor. 500 milyon TL'lik yatırımla gerçekleşecek projede bin 500 konut, AVM, sosyal tesisler olacak. Bu arada, Mydonose Showland, Perili Köşk gibi projelerde imzası olan Mimar Hakan Kıran'ın dahil olduğu projede, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel'in talebiyle apartmanda müstakil hayat konsepti işlenecek. Öncel, katlara yerleştirilen özel bir çember sistemi ile karşılıklı iki dairede yaşayanların birbirini görmeden yaşamasını planladıklarını söyledi.

İlk etapta 600 daire var
Öncel, 2003 yılında kurulan Selin İnşaat'la inşaat sektörüne adı attıklarını söyleyerek ilk markalı projelerinin Rings of İstanbul olacağını açıkladı. Sabiha Gökçen Havalimanına 10 dakika uzaklıkta olan Sancaktepe'de yer alacak projeyi iki etap halinde hayata geçireceklerini söyleyen Öncel, "İlk etapta 600 daire var. O bölgede ciddi bir kentsel dönüşümü sağlayacak modern bir proje olacak. Sanayici kafası ve tecrübesiyle yapmakta olduğumuz bir inşaat. İlaçtaki hassas sanayi tecrübemizi inşaatta, konutta kullanacağız. Projenin konsepti gereği dikeyde apartman mimarisinde, villa müstakilliği sağladık" diye konuştu.

160 bin TL'den başlıyor
Rings of İstanbul
Şirket: Selçuklu Holding
Yer: Sancaktepe
Konut sayısı: 1500
Fiyat aralığı: 160 bin - 800 bin TL

Apartmanda müstakil hayat

Öncel,projenin detaylarını şöyle anlattı: Her katta iki daire var, ama her iki daire sahibi birbirini görmeden yaşıyor. Garajdan asansörle çıktığınız zaman bir taraftaki daire sağdan giriyor, diğeri soldan. Ortada bir çember sistemi var. Bu projelere ilave bir maliyet getirirdi ama özellikle ben istedim, bu konforun gelmesi lazım. Kapıyı açtığınız zaman karşı daireden rahatsızlık duymak istemiyorum. Mimarımız Hakan Kıran. 1+1'den başlayıp 5+2'ye kadar farklı seçeneklerde dairelerin yer alacağı projemizde fiyatlar 160 bin TL ile 800 bin TL arasında olacak.

Sevda YÜZBAŞIOĞLU/Sabah Emlak

www.selcukluholding.com.tr
(216) 419 86 88