27 / 04 / 2024

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından depreme karşı dayanıksız olduğu tespit edilen yapılarda yaşayan vatandaşlar için uygulamaya konulan kira desteğine zam geldi. Mega kent İstanbul'un depreme dayanıklı hale gelmesi için başlatılmış olan çalışmalar kapsamında ev sahiplerine ve kiracılara kira yardımı veriliyor.

Peki İBB kira yardımına nasıl başvurulur? İBB kira yardımı ne kadar? İBB kira yardımına ne kadar zam geldi? İşte merak edilen soruların yanıtları ve İBB kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar...

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İBB KİRA YARDIMI 2024 NE KADAR OLDU?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremleri gündemden düşmezken evini dönüştürmek isteyen vatandaşlar da kentsel dönüşüm kira yardımları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı yüzde 55 arttı. Mega kent İstanbul’da ikamet eden maliklere 18 ay boyunca verilen aylık kira yardımı 4 bin 500 Türk Lirası'ndan 7 bin Türk Lirası'na çıkarıldı.

Kiracılara 12 ay boyunca verilen aylık 4.500 liralık yardım, 7 bin liraya çıkarken, binada ikamet etmeyen maliklere de 18 ay boyunca aylık 3 bin lira sağlanan yardım 4 bin 500 TL’ye yükseltildi.

Habertürk'ün aktardığı detaylara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kira yardımı alanlar aynı zamanda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen kira yardımından da faydalanabilecek.

İBB KİRA YARDIMI BAŞVURUSU 2024 NASIL YAPILIR?

Kendi kendine çökme ihtimali tespit edilmiş olan binada yaşayan ve kira yardımından yararlanmak isteyen İstanbullular, riskli yapı tespitinden sonra tahliye ve yıkım işlemlerini tamamlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilçe belediyesi üzerinden kira yardımına onay vermesiyle beraber de İstanbul Büyükşehir Belediyesi kira yardımına başlayacak.

İBB kira yardımı ile ilgili başvurular https://istanbulyenileniyor.com/ adresinden yapabiliyor.

Ayrıca bina risk durumu öğrenme, sonuç sorgulama işlemleri de https://binatespiti.ibb.istanbul/ adresinden yürütülüyor.

Konut fiyatlarında bu yıl artış olmayacak!

Kadınlar mı yoksa erkekler mi daha fazla konut sahibi oluyor? 2023'te en çok konut alan belli oldu!

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!


Geri Dön