Yeni Şirketler

Riva'nın harcı transfer ücretinden yüksek çıktı!

 Otoman Finance Company'nin Türkiye'deki şirketi Osmanlı Yapı, Riva'daki arazisine imar izni almayı başardı

Beykoz'a bağlı Riva'da geniş bir arazi potansiyeli bulunuyor. Ne var ki; imar çalışmaları yapıldığı için buradaki projelere uzun bir süredir izni verilmiyordu. Eylül 2006 tarihinde 120 milyon dolar ödeyerek, 1000 dönüm (1 milyon metrekare) arazi satın alan Otoman Finance Company'nin Türkiye'deki şirketi Osmanlı Yapı, buradaki arazisine imar izni almayı başardı. Ottoman'ın Riva'daki arazi için imar izni alması, bölgede 1.178 dönüm arazisi olan son dönemde sürpriz transferlerle dikkat çeken Galatasaray Spor Kulübü (GS) için de emsal oluşturdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB)  başvuran Galatasaray, arazisi için imar izni almayı başardı. Galatasaray yönetiminin ruhsat harcı olarak belediyeye 6 milyon 700 bin TL ödeyeceği belirtildi.

Bölgedeki emlakçılar, ruhsat iznini çıkarılması ile birlikte GS'nin daha önce 130 milyon değer biçilen arazinin fiyatının imar iznin çıkması ile birlikte değerinin yaklaşık 250 milyon dolara kadar çıktığına işaret ediyorlar. Galatasaray yönetiminin bu arazi üzerinde 800 lüks villadan oluşan bir projesi bulunuyor.

Öte yandan Riva'daki arsaların büyük bir kısmı Beylik Mandra Çiftliği'nin sahibi Celaloğlu Ailesi'ne aitti. Aile, kısa bir süre öncesine kadar Riva'nın tek sahibiydi. Riva'nın imar çalışmaları sırasında 5 milyon 500 bin metrekarelik araziyi yol ve yeşil alan olarak terk eden, kalan araziyi de parselleyerek satan ailenin elinde son satıştan sonra 350 bin metrekare arazi kalmıştı.

Ekonomist