29 / 04 / 2024

Rixos Hotels, 2 yılda 6 yeni otel açacak!

Rixos Hotels, 2 yılda 6 yeni otel açacak!

Turizm sektörünün hızlı oyuncularından Rixos, bu yıl İstanbul, Antalya ve Dubai 'de otel açılışlarına hazırlanıyor. şžirketin 2012 hedefi İstanbul 'da 3 farklı lokasyona yapacağı yatırımla 18 otele ulaşmak



Rixos Hotels markadan sorumlu Başkan Yardımcısı Başak Erel, Rixos Hotels grubu olarak 12 otellerinin bulunduğunu belirtti. Erel, “Bu yıl 10. yılımız ve yılsonuna kadar 15 otele ulaşacağız. 5 bin olan oda sayımız yılsonunda 5 bin 500 olacak. 2012 'de ise 18 otele ulaşacağız ” diye konuştu.

2008 yılında açılan Rixos Libertas Dubrovnik otelinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Erel, “Bu ay içinde Antalya 'daki Rixos Downtown açılacak. Ağustos ayında Rixos Taksim Elysium ‘dubleks oda keyfi dubleks otel ' konseptiyle açılacak. Dubai 'deki residence otel projesi bu yıl bitecek. Önümüzdeki yılın başında yine Taksim 'de   Rixos Pera otelini açacağız. Rixos Residence Bomonti, Anadolu yakasında da Kozyatağı projesi var. Kozyatağı 2012 yılında ‘home-ofis ' konseptiyle açılacak. 2012 'de 18 otele ulaşacağız ” dedi.

Türk hamamından marka

Türkiye, Kazakistan, Libya, Hırvatistan ve Ukrayna 'da otellerinin bulunduğunu ifade eden Erel, “Yatırım haritamız Ortadoğu, Akdeniz ülkeleri, Türkiye. Biz marka büyümemizi buralarda gerçekleştireceğiz. Yıllık büyüme hedefimiz ise yüzde 8 ila 10 ” dedi.
Tüm yatırımlarında Türk kültürünü beraberinde taşıdıklarını anlatan Erel, şunları söyledi: “Türk hamamı kültürümüzün önemli bir parçası. Tüm otellerimizde yapabileceğimiz en iyi hamamı yapıyoruz. Türk hamamını markamızın önemli bir unsuru haline getireceğiz. En iyi mermerleri kullanıyoruz. Ayrıca yeni bir restoran markası çıkarmak için çalışıyoruz. ”

Rixos 'un Dubrovnik oteli hakkında bilgi veren Erel, “254 odamız var. şžehrin en güzel yerindeyiz. Misafirlerimizin yüzde 25 'i Türk. Otelimiz açıldıktan sonra Rixos markası olarak Türk misafirlerin Dubrovnik 'e gelmesi konusunda katalizör görevi görüyoruz. Geçen yıl toplamda Dubrovnik 'e 6 bin Türk gelmesini sağladık. Hepsi Rixos 'ta kalmadı. Yaklaşık 1000 kişiyi biz ağırladık. Her yıl uçak sayısında ciddi artış oluyor ” dedi.

Türk dizileri gözde

Rixos Libertas Dubrovnik Genel Müdürü Jovo Sekulovic ise otelin, ‘Adriyatik 'in incisi ' olarak adlandırılan en özel koyunda yer aldığını belirterek, uluslararası havalimanına 24 kilometre, şehrin sembolü olan Old City 'e de 15 dakika yürüme mesafesinde bulunduğunu kaydetti.

Son dönemde oldukça popüler olan Türk dizilerinin Hırvatistan 'da ilgiyle izlenmesi nedeniyle Türk imajının değiştiğini dile getiren Sekulovic konuşmasına şöyle devam etti:
“Eşim de Türk dizilerinin hayranı, yoğun olarak dizi izlediği için eve yeni bir televizyon aldım. Türk dizileri, gelişen ilişkiler, kültür, yeme ve içme anlamında iki ülkenin ne kadar birbirine yakın olduğunu daha iyi anlama fırsatı verdi. Özellikle Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel çok ünlü. Türk futbolu ve basketbolu da yakından takip ediliyor. Fenerbahçe 'de favori takımlar arasında geliyor. ”

‘Sadece Başbakan değil diğer ülke liderleri de geliyor '
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın bu yılki tatilini Bodrum Rixos 'ta yapmasına ilişkin olarak Başak Erel, “Sadece bizim başbakanımız değil, bir çok ülkenin başbakanı, devlet başkanı, liderleri de Bodrum otelimizi tercih ediyor. çünkü Bodrum Rixos Türkiye 'de bu tarz üst düzey güvenliği sağlayacak ender otellerden biri. Başbakanımız otelimizde kalırken tüm müşteriler ve Başbakan rahatlıkla tatilini yapabiliyor. Bundan dolayı o otelimiz bir çok devlet büyüğü tarafından tercih ediliyor ” dedi.
Milliyet/NEVİN DONAT


Geri Dön