28 / 04 / 2024

Rixos Pera İstanbul Haziran ayında hizmete girecek!

Rixos Pera İstanbul Haziran ayında hizmete girecek!

Orjin Grubu'na ait İstanbul Tepebaşı'ndaki otel, yeni işletmecisini buldu. Orjin ile geçen hafta ortaklık anlaşmasını imzalayan Rixos Grubu, oteli Rixos Pera İstanbul adı ile gelecek Haziran ayında hizmete sokacak



Orjin Grubu'na ait İstanbul Tepebaşı'ndaki otel, yeni işletmecisini buldu. Orjin ile geçen hafta ortaklık anlaşmasını imzalayan Rixos Grubu, oteli Rixos Pera İstanbul adı ile gelecek Haziran ayında hizmete sokacak. Otelin işletmeciliği için Alman dev Steigenberger'in de adı geçiyordu.

İstanbul turizminin 2011'deki ilk en önemli ortaklık anlaşması, Orjin Grubu ile Rixos Grubu arasında geçtiğimiz cuma günü imzalandı. Deri sanayiciliğinin yanı sıra başta İstinye Park AVM olmak üzere gayrimenkul projeleri ile dikkat çeken Orjin, Tepebaşı'ndaki otelinin işletmesini, turizmin popüler gruplarından Rixos'a devretti. 'Rixos Pera İstanbul' adıyla faaliyete geçirilecek otel, altı ay içinde hizmete sokulacak ve Rixos tarafından 20 yıllığına işletilecek.

Uzun süre Beyoğlu Adliyesi olarak hizmet veren Tepebaşı'ndaki otel, Orjin tarafından kaba inşaatı tamamlandıktan sonra uzun süredir bekletiliyordu. Orjin'in iki kurucu başkanı Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım'ın, 2004'ten itibaren hızlı bir şekilde özellikle İstinye Park AVM'nin kuruluşu ve hizmete açılışına dönük mesai yürütmesi, Tepebaşı'ndaki otelin tamamlanmasını geciktirmişti.

Almanlar ağırdan alınca

İstinye AVM'nin başarılı şekilde devreye alınmasından sonra Orjin Grubu, özellikle gayrimenkul sahasındaki diğer planlarına hız vermek için harekete geçti. Tepebaşı'ndaki üç binanın birleştirilmesiyle oluşan 12 bin m2 kapalı alana sahip 8 katlı otel için de 2010 yaz başından bu yana birçok işletmeciyle görüşmeler yapıldı.

Yakın zamanda turizm alanına giren The House Cafe Grubu'nun da işletmeci adayları arasında adı geçti ise de Orjin Grubu en ciddi yaklaşımı sürpriz bir isimle, Alman turizm devi Steigenberger ile kurdu. 1930'da Albert Steigenberger tarafından kurulan, özellikle şehir otelciliğindeki ihtisası ile tanınan, 2009'da Mısırlı Travco Grubu'na satılan Steigenberger ile yaklaşık altı ay yürütülen görüşme trafiği, Rixos'un devreye hızlı bir şekilde girmesi ile sona erdi.

Kısa süreli bir görüşme trafiğinden sonra işbirliğine dönük nihai anlaşma 7 Ocak Cuma günü İstinye Park AVM'de Orjin Grubu'nun yönetim merkezinde taraflar arasında imzalandı.

Adı Rixos Pera

Anlaşmaya göre işletme, Rixos Pera İstanbul adı ile hizmete sokulacak. Açılış altı ay sonra gerçekleşecek. Kaba inşaatı tamamlanmış olan 150 yataklı otelin ince işleri Rixos tarafından gerçekleşecek. Rixos Yönetim Kurulu Başkam Fettah Tamince, Rixos Pera'nın İstanbul'un sembol otellerinden biri olacağını dile getirdi. Anlaşmanın birkaç ay gibi çok kısa süreli bir görüşme trafiğinin ardından gerçekleştiğini belirten Tamince, 'Bu hız. Orjin ortaklarına duyduğumuz güvenin bir sonucudur. Otel, İstanbul'un en gözde mekanlarından biri olacaktır' dedi. Otelin Rixos'un İstanbul'da açacağı ilk tesis olacağını belirten Tamince, Rixos Suites ve Rixos Rezidences Bomonty projelerimiz de devam ediyor' dedi.
Ekonomist/Mustafa Kemal çolak


Geri Dön