07 / 05 / 2024

Rixos Premium Belek'ten ormancılara özel fiyatlarla tatil

Rixos Premium Belek'ten ormancılara özel fiyatlarla tatil

Dolar milyarderlerinin tatil yaptığı ultra lüks Rixos Premium Belek'te çoğunluğu Orman Genel Müdürlüğü çalışanı ve emeklilerinden oluşan Ormancılar Derneği ve Orman Mühendisleri Odası üyeleri 26 Euro'ya kalabiliyor



Rixos Premium Belek, 2005 yılında açıldığında Türkiye'nin tek 5 yıldızlı oteliydi. Geniş bir arazide müşterilerine sağladığı ultra lüks imkanları dünyanın dört bir yanından dolar milyarderlerini ve devlet başkanları otelin villalarına çekiyordu. Rixos Premium Belek, artık benzeri oteller açılsa da hala sınıfında önde gelen tatil merkezi olarak gösteriliyor. Bu yıl da otelin deniz görmeyen en ucuz odasında her şey dahil tatil yapmak için Haziran ayında günlüğüne 460 Euro, Temmuz ayında ise 483 Euro fiyat isteniyor. Ancak, Türkiye'de şanslı bir kesim bu otelde Mayıs ayından Eylül'e kadar günlüğüne sadece 26 Euro vererek tatilini yapabiliyor.

Ekopark yatırımcı

İki örgüt, 2004 yılına kadar araziyi her hangi bir amaçla değerlendirmedi. 2004 yılında ise Rixos Premium Belek'in yatırımcısı Ekopark Turizm A.Ş. derneklere arazinin kullanım hakkının kendine devredilmesi teklifini götürdü. Ekopark'ın teklifine göre geriye kalan 30 yıllık kullanım hakkı boyunca derneklere bir miktar kira ödenecek ve üyelerin ucuza tatil yapması sağlanacaktı. Dernek ve Oda, teklifi kabul etti. Ekopark'la sözleşme imzaladı. Anlaşma gereğince toplam 1.700 yataklı otelde üyelere yaz sezonu boyunca toplam 1.250 geceleme hakkı ayrıldı. Bir yıl boyunca ayrılan yatak adedi ise 4 bin 500 oldu.

Böylelikle fıstık çamı ve kızılçam ormanıyla kaplı, bin metrelik kumsala sahip tesiste iki örgütün üyeleri 30 yıllığına ucuza tatil fırsatı yakaladı. Taraflar arasındaki sözleşme gereği yaz sezonu dışında üyeler, otelde günlüğü 21 Euro'ya kalabiliyorlar.

Tamince: Onlar bize, biz onlara imkan tanıdık

Rixos Oteller Zinciri ve otelin yatırımcısı Ekopark Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince,"Bu tip tesisler için yapılan tahsislerin neredeyse yüzde 90'ı orman arazisi. Bize öyle bir imkan tanıdılar. Bu insanlara da bazı imkanları biz tanıdık" dedi. Böyle bir tahsisli araziye yatırım gereği devlet kurumlarına yapılması gereken bütün ödemelerin de kendileri tarafından yapıldığını vurgulayan Tamince,"Ciddi anlamda gelir elde ediyorlar. Rakamı ben açıklamayayım. Dernek ve oda açıklasın" dedi.

"Ormanı koruyoruz"

Rixos'la yaptıkları anlaşma sayesinde ormanlık alanın korunduğunu söyleyen Mustafa Yumurtacı, "Burada 405 dönümden bahsediyoruz. Cüzi kira alıyoruz. Benzeri büyüklükteki arazilerde en az 7-8 otel yapılıyor. Belki yapımcısına rant sağladık ama ormanı da koruyoruz" diye konuştu. Araziye yeni bina yapımının kendi izinlerine bağlı olduğunu anlatan Yumurtacı, "İzin vermeyeceğimizi yatırımcı da biliyor. İki ayda bir yerinde denetim yapıyoruz. Yeni yapı yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor" dedi.

Seçkin Ürey/Gazete Habertürk


Geri Dön