04 / 05 / 2024

Rixos Residence Bomonty'nin tepesine Lazzeroni imzası!

Rixos Residence Bomonty'nin tepesine Lazzeroni imzası!

Rixos Residence Bomontynin tepesinde yer alan ve henüz satışa çıkmayan 750 metrekarelik penthousea ünlü İtalyan tasarımcı Roberto Lazzeroninin eli değecek



İncelemelerde bulunmak için İstanbula gelen Lazzeroni, İstanbul nefesimi kesti. Muhteşem bir şehir, muazzam bir manzara, anında ilham aldım. İstanbulun beni çarptığı gibi, bu daireye giren de çarpılacak dedi.

Ünlü İtalyan tasarımcı Roberto Lazzeroni, Maslak Yapının yürütmekte olduğu bir başka proje olan Rixos Residence Bomontynin satışa çıkarılmayan üst katındaki 750 metrekarelik Penthouseun tasarımını yapacak. Ocak-şubat ayı gibi bitecek kral dairesi veya başkanlık suiti olarak anılan Penthouse Lazzeroni imzasıyla satışa sunulacak. İtalya ve dünyanın önde gelen isimlerinin Toskanadaki villalarının tasarımını iç tasarımını gerçekleştiriyor. İtalyan ve dünya moda devlerinin villalarında da Roberto Lazzeroninin imzası var ancak gizlilik anlaşması nedeniyle kimler için tasarım yaptığını açıklayamıyor. Fransa, İtalya, Almanya ve Çinde pek çok proje gerçekleştirdi.

Bütçe sınırı konulmadı

İstanbula incelemeler yapmak için gelen Roberto Lazzeroni, Rixos Residence Bomontynin hem Türkiyedeki hem de otelcilik alanındaki ilk projesi olduğunu söyledi. Lazzeroni, Bu geleneksel bir otel değil, çok çok özel bir yapı. Çok özel bir proje. Süper bir penthouse olacak bu. Yaptığım şey bir daire değil, bir otel odası değil, bir kiralanabilir alan değil. Tarifi zor, bambaşka bir iş bu. Beni heyecanlandırıyor dedi. Proje için bir bütçe sınırı konulmadığını hatırlatan Lazzeroni, lüksü yeniden tanımlayacaklarını vurguladı.

İstanbul gibi çarpacak

Bu projeye çok fazla duygu koyacağım. İçeriye adımını atar atmaz duyguyu hissedecek herkes diyen Lazzeroni şöyle konuştu: Muhteşem bir şehirde, muazzam bir manzaraya sahip bu kata gelen herkes bir duygu yağmuruna tutulacak. Benim yapmak istediğim şey bu. Ben İstanbula geldiğimde bunu hissettim. İstanbulun bana hissettirdiklerini, bu daireye adım atan herkesin hissetmesini sağlamak istiyorum. İstanbulun beni çarptığı gibi, bu daireye giren de çarpılacak.

İlham için beklemedi

İstanbula ayak bastığı gün Rixos Residences Bomontyyi ziyaret ettiğini ve aynı gün çoktan ilhamın geldiğini belirten Lazzeroni, Dediğim gibi İstanbul beni resmen çarptı. Aldığım havadan, gördüğüm atmosferden çok etkilendim. Ve aynı gün ne yapacağımı biliyordum. İlham beklemek zorunda kalmadım. Projeyi ocak-şubat gibi bitirmeyi planlıyorum dedi.

Masa başını seçmedim

Bu projeyi İtalyada bilgisayarın başında da çok rahat yapabileceğini ancak, gelip şehri görmek, onu hissedip, yaşamak istediğini vurgulayan Lazzeroni, Projeyi duygusal yapan da bu. Kendi duygum. Bir projeyi duyguyla yüklemek için önce sizin duygusallaşmanız, duygu geliştirmeniz lazım. Şu anda açıklayamam ama pek çok ilginç unsur olacağını, pek çok sürprizin sizi beklediğini bilin yeter diye konuştu.

Lüks ille şaşa, altın kaplama demek değil

Rixos Residence Bomontyde lüks ve modern bir suit tasarlaya-cak olan Roberto Lazzeroni, şu bilgileri verdi: Lüksün yeni, hafif, ağırlık vermeyen yüzünü göreceksiniz. Lüks ille de şaşa, gösteriş, altın kaplamalar falan değildir. Pırıltılar, taşlar, aşırılıklar değildir lüks. Lüks gördüğün değil hissettiğin bir olgudur. Lüks kavramı ülkeden ülkeye, hatta insandan insana değişir. Kültürel farklılık lüks beklentisinde kendini gösterir. Ben lüks bir şey tasarlayacaksam kültür, tarih, yaşam biçimini birleştiririm.

Artık kuzu gibi müşteri yok, her işe burnunu sokuyor

Eskiden insanların gerek kurumsal gerekse kişisel mekanların iç dizaynında kendini tamamen tasarımcının ellerine bıraktığını belirten Roberto Lazzeroni, ancak artık bu kuzu gibi müşteri döneminin bittiğini söyledi. Lazzeroni, Artık müşteri daha çok müdahale ediyor. Dünyayı takip ediyorlar. Neredeyse her şeye burnunu sokuyor Ama ben bundan hiç şikayetçi değilim. Eğer benim işimi geliştirecekse ben her türlü öneriye açığım diye konuştu.

Trend takip etmem

Bir tasarımcının yapacağı en büyük hatanın trend takip etmek olduğunu söyleyen Roberto Lazzeroni, Ben neden trend takip edeyim. Ben trend yaratan olmak isterim. Sadece trend takip ediyorsan tasarımcı değilsindir, bir uygulayıcısındır. Eklektik bir tarzım var dedi.

Lüks mutfak ve mobilyada tek adres iddiası var

Maslak Yapı, dünyanın en ünlü İtalyan mobilya markalarının Türkiye temciliklerini alarak 2000 metrekarelik showroomunu açıyor. Maslak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Ayaydın, dünyanın en prestijli İtalyan mutfak markası SCIC ile yola çıktıklarını ve perakende satışının yanı sıra İstanbul un en prestijli projelerinden Saphire, Rixos Bomonty ve Savoy projesinin mutfaklarını SCIC markası ile donattıklarını söyledi. Ayaydın, SCIC mutfaklarından sonra, mobilyada da dünyanın en lüks markalarının Türkiye temsilciliğini alarak iç mimarların ve lüks mobilya severlerinin tek adresi olacaklarını vurguladı.

Demet Cengiz Bilgin / HÜRRİYET


Geri Dön