Genel

Rixos Residences Bomonty ’de metrekaresi 5 bin 500 dolara!

Rixos ’un Taksim ve Bomonti ’deki iki rezidans projesinde talep, beklentinin üzerinde. Altı ayda yüzde 70 ’lik bölümünün satıldığı proje, özellikle kiralama hizmetiyle dikkat çekiyor

İnşaat ve turizm projeleriyle ismini duyuran Rixos 'un İstanbul 'daki iki rezidans projesi oldukça büyük bir ilgi gördü. Rezidansların gördüğü ilgi konumları ve lüks projeler olması kadar, gerektiğinde otel odası gibi kiralanması nedeniyle de açıklanıyor.
Gördükleri ilginin somut göstergesi olarak Rixos Elysium Suites Taksim ve Rixos Residence Bomonty projelerindeki dairelerin büyük bir kısmının altı ay içinde satılmasını gösteren Rixos Markadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başak Erel,   fiyatı 400 bin dolardan başlayan dairelerin yüzde 70 'i satıldığını vurguladı. Öte yandan, verdikleri hizmete dikkat çeken Erel,   lüks emlakta İstanbul 'da rezidans hizmetini farklılaştırarak ‘serviced apartment ' konseptini geliştirdiklerini söyledi.   Erel, rezidansların 5 yıldızlı otellerle kıyaslanabilecek bir donanıma sahip olduğunu belirtti.

İstanbul 'da ilk biz yaptık
Kiralama hizmetlerinin altını çizen Erel, iki projeden de rezidans alanların isteğine göre otel odası gibi dairelerin günlük, haftalık, aylık olarak kiralanabileceğini kaydetti. Erel, “İstanbul 'da bu tarz hizmeti ilk kez biz vereceğiz. Belirli standartlarımız var. Evlerini kiraya vermeyi düşünen ev sahiplerimize mobilya seçeneği sunuyoruz.   Rixos Elysium Suites Taksim ve Rixos Residences Bomonty 'den daire alanların yaklaşık yüzde 80 'i yatırım amaçlı kullanmayı planlıyor.   şžu anda rezidansta daire satın alanların yüzde 80 'i Rixos tarafından günlük, haftalık ve aylık kira hizmetinden yararlanacak ” diye konuştu.   Erel, rezidanslarda daire sahibi olanların   bu yatırımlarını kiraya vererek değerlendirmek istediklerinde, yine Rixos 'a başvurup aracılık hizmeti alabildiğini vurguladı.
2011 yılı içinde hizmete girecek. Rixos Elysium Suites Taksim 'de hayatın mayıs, Rixos Residences Bomonty 'de ise ekim ayında başlayacağını dile getiren Erel,   alıcı kitlesini ise, “Özellikle yurtdışında yaşayan Türkler projemizden daire satın aldı. Yılın çok kısıtlı bir süresinde Türkiye 'de oluyorlar. Geri kalan günlerde evlerinden para kazanacaklar ” sözleriyle anlattı.


UZAKDOĞULU TURİST DE KALMAK İSTİYOR
Dairelerin büyüklükleri 80 metrekare ile 180 metrekare arasında değişirken, fiyatlar katlarına göre ortalama metrekaresi 5 bin 500 ile 8 bin 250 dolar arasında yer alıyor. Ofton İnşaat tarafından yapılan Rixos Elysium Suites Taksim 'de farklı yaşam ve kulüp konsepti yaratacak olan Lübnan Lounge&Restaurant yer alacak. Rixos Elysium Suites Taksim 140 daire, Rixos Residence Bomonty 'de ise 344 daire bulunacak.

Öte yandan Rixos, Pera 'daki otel projesini de bu yıl içinde tamamlayarak faaliyete geçirecek. Rixos Pera adını taşıyan otelde 140 oda bulunuyor. İstanbul 'a gelen turist sayısının hızla arttığını belirten Başak Erel, “Özellikle suit oda talebi artıyor. Uzakdoğu, Ortadoğu ve ABD 'nin gelen bir çok turistler geniş odalarda kalmak istiyor ” sözleriyle bu otelde de suit odaya ağırlık verdiklerini belirtti.

Antalya merkezli Rixos Hotels, Türkiye 'nin yanı sıra Hırvatistan, Kazakistan, Ukrayna ve Libya 'da 7 lüks resort ile 5 şehir oteliyle hizmet vermekte. 6 bin çalışanı var.
Milliyet