01 / 05 / 2024

Rixos'un kiralama hizmeti tuttu, dairelerin yüzde 70'i satıldı!

Rixos'un kiralama hizmeti tuttu, dairelerin yüzde 70'i satıldı!

Rixos'un Beyoğlu ve şžişli'de yıl içinde tamamlayacağı rezidanslarında dairelerin yüzde 70'i 6 ayda satıldı. 5 yıldızlı otel hizmeti verilecek dairelerin sahiplerinin çoğu, kiracılarını da Rixos aracılığıyla bulacak    



Rixos'un Beyoğlu ve şžişli'de yıl içinde tamamlayacağı rezidanslarında dairelerin yüzde 70'i 6 ayda satıldı. 5 yıldızlı otel hizmeti verilecek dairelerin sahiplerinin çoğu, kiracılarını da Rixos aracılığıyla bulacak.

Türkiye ve yurtdışında üstlendiği inşaat ve turizm projeleriyle öne çıkan Rixos'un İstanbul'daki rezidans projeleri büyük ilgi görüyor, Türkiye'de bu konsepti yaymayı planlıyor. Rixos'un markadan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başak Erel, Rixos Elysium Suites Taksim ve Rixos Residence Bomonty projelerindeki dairelerin büyük kısmının altı ay içinde satıldığını belirtirken, 'Fiyatı 400 bin dolardan başlayan dairelerin yüzde 70'i satıldı. İstanbul'da bu tarz hizmeti ilk kez biz vereceğiz. Rixos Elysium Suites Taksim ve Rixos Residences Bomonty 'den daire alanların yaklaşık yüzde 80 'i yatırım amaçlı kullanmayı planlıyor. Daireleri satıyoruz. Daireleri alanların isteğine göre biz otel odası gibi günlük, haftalık, aylık olarak daireleri kirayacağız. Bu konsepti Türkiye'ye yaymayı plalıyoruz' dedi.
Erel, rezidansta daire satın alanların yüzde 80'inin Rixos tarafından günlük, haftalık ve aylık kira hizmetinden yararlanacağını da söyledi. Rixos Elysium Suites Taksim 140 daire, Rixos Residence Bomonty 'de ise 344 daire bulunacak.

Daire kiralamada aracı
Rezidanslarda daire sahibi olanlar, bu yatırımlarını kiraya vererek değerlendirmek istediklerinde, yine Rixos'a başvurup aracılık hizmeti alabiliyor. Lüks emlakta İstanbul 'da rezidans hizmetini farklılaştırarak 'serviced apartment' konseptini geliştirdiklerini belirten Erel, 'Rixos Elysium Suites Taksim ve Rixos Residences Bomonty 'den daire alanların yaklaşık yüzde 80 'i yatırım amaçlı kullanmayı planlıyor. Özellikle yurtdışında yaşayan Türkler projemizden daire satın aldı. Yılın çok kısıtlı ayı Türkiye'de oluyorlar. Geri kalan günlerde evlerinden para kazanacaklar' diye konuştu.
Erel, her iki rezidans projesinin en önemli özelliğinin dönemsel kiralama hizmetini destekleyen, 5 yıldızlı otellerle kıyaslanabilecek bir donanıma sahip olduğunu ifade ederek, '2011 yılı içinde hizmete girecek. Rixos Elysium Suites Taksim 'de hayat mayıs ayında, Rixos Residences Bomonty 'de   ise ekimde başlayacak. Belirli standartlarımız var. Evlerini kiraya vermeyi düşünen ev sahiplerimize mobilya seçeneği sunuyoruz' diye konuştu.

Metrekaresi 5.500-8.250 dolar
Dairelerin büyüklükleri 80 metrekare ile 180 metrekare arasında değişirken, fiyatlar katlarına göre ortalama metrekaresi 5.500 ile 8.250 dolar arasında yer alıyor. Ofton İnşaat tarafından yapılan Rixos Elysium Suites Taksim 'de farklı yaşam ve kulüp konsepti yaratacak olan Lübnan Lounge&Restaurant yer alacak. Öte yandan Rixos, Pera'daki otel projesini de bu yıl içinde tamamlayarak faaliyete geçirecek. Rixos Pera adını taşıyan otelde 140 oda bulunuyor. İstanbul'a gelen turist sayısının hızla arttığını belirten Erel, 'Özellikle suit oda talebi artıyor. Uzakdoğu, Ortadoğu ve ABD'nin gelen bir çok turistler geniş odalarda kalmak istiyor' sözleriyle bu otelde de suit odaya ağırlık verdiklerini belirtti.
Antalya merkezli Rixos Hotels, Türkiye 'nin yanı sıra Hırvatistan, Kazakistan, Ukrayna ve Libya 'da 7 lüks resort ile 5 şehir oteliyle hizmet vermekte. 6 bin çalışanı var.


Geri Dön