07 / 05 / 2024

Rıza Erkanlı: İstanbul dünya kentlerine göre hâlâ çok ucuz!

Rıza Erkanlı: İstanbul dünya kentlerine göre hâlâ çok ucuz!

Erkanlı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı İstanbul'da konut fiyatlarının emsallerine göre hâlâ ucuz olduğuna dikkat çekerek, yatırımcılara bu avantajı değerlendirmelerini tavsiye etti



Erkanlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, İstanbul'dan ev almanın tam zamanı olduğunu söyledi. Euro Bölgesi ve ABD'deki krizin Türkiye'yi etkilemediğini belirten Erkanlı, "Türkiye'deki yatırımcılar bunun avantajlarını değerlendirsin. Kriz dönemlerinde bile konut satışlarında artış yaşanıyor. Dünya metropollerine göre İstanbul hâlâ ucuz. İstanbul'un çehresi değişiyor. Türkiye geliştikçe konut fiyatları artarak devam edecek" dedi.

'CİDDİ KONUT İHTİYACI VAR'
Türkiye'de ciddi bir konut ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Erkanlı, 2011 yılını arsa tedariki ve fizibilite çalışmaları ile geçirdiklerini belirtti. Ankara'daki projelerine yıl sonunda başlayacaklarını dile getiren Erkanlı "Projemiz iki etaptan oluşacak, ilk etap 38 villa 3 + 1, 4+1 ve 5+1 daire seçenekleri bulunuyor. 130 milyon TL'lik yatırım bedeline sahip projenin 69 konut, ikinci etap ise 42 villa 120 konuttan oluşacak" dedi. Ankara'nın konut geliştiricileri için iyi bir pazar olduğunu vurgulayan Erkanlı sözlerine şöyle devam etti: "Gelecekle ilgili bir takım planları olan kuruluşlar için İstanbul'da da yer almak gerekiyor. Talebi görüyoruz. Karma projelere ilgimiz var ve uluslar arası bağlantılarımız ile ciddi görüşmeler yapıyoruz."

Erkanlı, İstanbul'da 70 milyon TL'lik yatırımla bir konut projesi yapmayı düşündüklerini anlattı.

Yelda Akgün/Habertürk


Geri Dön