27 / 04 / 2024

Rize'de 4 yıldızlı otelin 3 katı yıkılıyor

Rize'de 4 yıldızlı otelin 3 katı yıkılıyor

Rize'de 4 yıldızlı otel yapılması şartıyla fazladan 3 kat yapımına izni verilen 12 katlı binanın fazladan yapımına izin verilen katları yıkılıyor



Belediye Başkanı Halil Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eminettin Mahallesi Karadeniz Sahil Yolu kenarında 2006 yılında 4 yıldızlı otel yapılması şartı ile yapılacak binaya fazladan 3 kat yapılması için belediye meclisi kararı ile ruhsat verildiğini belirtti.

Rize'nin otele ihtiyacı olmasından dolayı binaya fazla kat izni verildiğini ifade eden Bakırcı, "O dönemde teşvikten de faydalanmak için başvurmuş, bunun üzerine belediyemiz de kendisinden bazı harçları almamıştı.

Ancak oteli yapmak isteyen kişi, fikrinden vazgeçip 12 katın da tablaları tamamlanan inşaatı sattı. İnşaatı satın alan kişi, bu yeri otel olarak değil, iş hanı veya alışveriş merkezi olarak düzenlemeyi düşünüyor" dedi.

İnşaata fazladan 3 katın otel yapılması şartı ile verildiğini, bu gelişmelerin ardından fazla katların yıkılmasının gündeme geldiğini kaydeden Bakırcı, şunları söyledi:

"Şehrimizin otele ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Eğer yeni satın alan kişi yine otel yapmayı düşünürse kendisine yardımcı oluruz. Ama bunun dışında ek katların kalmasın zaten mümkün değil. Zaten satın alan kişi bu şartlarda satın aldı. İnşaatın yeni sahibi ek katların yıkımına da başladı. Böylece ek katlar yıkıldıktan sonra bina 9 katlı olacak. Katların yıkılmasını satın alan kişi kendisi yapıyor. Ama biz de yardımcı olacağız."

Bakırcı, yeni satın alan kişinin teşvikten faydalanmasının da mümkün olmadığını, bu nedenle önceki sahibinden alınmayan 150 bin lira civarındaki harcın da tahsil edileceğini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön