03 / 05 / 2024

Rize'de ağacın üzerine ev yapıldı!

Rize'de ağacın üzerine ev yapıldı!

Rize'nin çayeli ilçesinde babasının diktiği dut ağacını ''baba hatırası'' diye kesmeye kıyamayan Hasan Safi (85), inşaa ettiği iki katlı evin balkonları ve çatısı bahçedeki dut ağacına denk gelince, evi ağaca göre şekillendirdi



 Rize'nin çayeli ilçesinde babasının diktiği dut ağacını ''baba hatırası'' diye kesmeye kıyamayan Hasan Safi (85), inşaa ettiği iki katlı evin balkonları ve çatısı bahçedeki dut ağacına denk gelince, evi ağaca göre şekillendirdi.

Aktaş köyünde yaşayan Hasan Safi (83), yaklaşık 10 yıl önce yanan ahşap evinin yerine, iki katlı betonarme bir ev yapmaya karar verdi. Ölçüm yapılmadan yapımına başlanan evin birinci ve ikinci katlarında kuzeye bakan balkonlar ve çatının bir bölümü, bahçedeki dut ağacına denk geldi. Safi, ''babasının hatırası'' olduğu için kesmeye kıyamadığı ağacın dallarını evin balkonlarında açtığı boşluktan geçirdi.

Hasan Safi, evinin yanmasının ardından yeni bir ev yapmaya başladıklarını anlatarak, ''Bahçedeki dut ağacı ev projesinin içinde kaldığından dolayı kesilmesi gündeme geldi. Ancak bu ağacı 70 yıl önce babam dikmişti. Dut ağacı, ev yapmadan 10 yıl önce vefat eden babamdan hatıra idi. Bu nedenle kesilmesine gönlüm razı olmadı'' dedi. Bunun üzerine çare aramaya başladığını ifade eden Safi, ''Ya evi küçük yapacaktık, ya da evi ağaca göre şekillendirecektik. Ben de evi ağaca göre şekillendirmeyi tercih ettim. Evin balkonunda delik bıraktım. Ağacın gövdesi de bu delikten geçti. Böylece babamın hatırasını yaşatmış oldum'' diye konuştu.

Hasan Safi, ağacın bundan sonra da kesilmesini istemediğini, çocuklarına ağacı kuruyana kadar kesmemeleri yönünde telkinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Mustafa BAYRAK/Habertürk


Geri Dön