29 / 04 / 2024

Rizede toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Rizede toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Rize'de merkeze bağlı Pekmezli köyünde toprak kayması nedeniyle çevrelerinde çatlak oluşan 2 binanın tahliye edilmesine karar verildi  



Köy muhtarı Fazlı Kut, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde bazı yerlerde toprak kayması olduğunu, bu durumun evleri tehdit etmesinden dolayı koruma duvarı yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Belirlenen riskli yerlerden birine duvar yapıldığını, ikinci duvarın yapılması için yaklaşık bir haftadan bu yana çalışma yürütüldüğünü anlatan Kut, bu sabah saatlerinde, yine toprak kayması olduğunu ve bu alanın üst tarafındaki 2 binanın çevresinde çatlaklar oluştuğunu bildirdi.

Kut, durumun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bildirildiğini belirterek, "Ekipler burada inceleme yaptı. İnceleme sonucunda evlerde oturmanın riskli olacağına, bu nedenle binaların boşaltılmasına karar verildi. Bu karar üzerine evler boşaltılmaya başlandı" diye konuştu.

Tahliye edilen binada oturan Muhammet Gür ise binaların alt tarafında, geçen yıl toprak kayması oluştuğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Toprak kaymasına karşı binaların alt tarafında duvar yapılıyordu. Ancak bu çalışma sırasında, binaların alt ve üst tarafında çatlaklar oluştu. Sabah saatlerinde binalardan ses geldiğini duyan komşularımız haber verdi. Yapılan incelemede binaların çevresinde çatlaklar tespit edildi. Evlerde oturmanın sakıncalı olacağı, bu nedenle boşaltılmasına karar verildiği bildirildi. Biz de evleri boşaltıyoruz. 2 binada 3 aile oturuyorduk. Başka bir yerde ev kiralayacağız. Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü yetkilileri bize kiranın karşılanacağını, ayrıca afet konutu da verileceğini söylediler."

Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürü Seyfettin Yılmaz da yaptıkları incelemede, binalarda oturmanın sakıncalı olacağını tespit ettiklerini belirterek, "Bu nedenle binaların boşaltılmasına karar verdik. Binalarda oturan aileler afetzede olarak değerlendirilecek. Bu ailelere önce kira yardımı yapılacak, daha sonra da afet konutu verilecek" dedi.

AA


Geri Dön