28 / 04 / 2024

Rizeli esnafa kentsel dönüşüm sözü!

Rizeli esnafa kentsel dönüşüm sözü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleşen alanlarda incelemeler gerçekleşti. Kurum, esnafa mağduriyet yaşamayacaklarının sözünü verdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize'nin Hemşin ilçesinde yüzde 50'si tamamlanan kentsel dönüşüm bölgesini ve örnek yerel mimari evlerinde incelemelerde bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ardından Güneysu ilçesine gelen Kurum, haftaya ihalesi gerçekleşecek Millet Bahçesi'nin kurulacağı alanda incelemeler gerçekleştirdi ve yetkililerden brifing aldı.

Rize merkezde incelemelerine devam eden Kurum, Rize Sahil Parkı'ndaki bisiklet yolunda AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ile bisiklete bindi.

Kentsel dönüşüm alanında iş yerleri bulunan esnafla konuşan Kurum, ardından makamlarına gittiği Vali Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin'den bilgiler aldı.

Kurum, belediye binası önünde kendisine sarılan ve şimdiye kadar hiç bisikletleri olmadığından bahseden iki çocuğa bisiklet hediye etti.

Deniz Caddesi'ndek bulunan esnafa kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kurum, mağduriyet yaşamayacaklarına söz verdi.

Kurum, AK Parti Rize İl Başkanlığını da ziyaret edip, İl Başkanı İshak Alim ve belediye başkanları ile basına kapalı toplantı düzenledi. 
 


Geri Dön