Yeni Projeler

RMS Capital'den Dubai, İstanbul ve Bakü'ye 3 yeni proje geliyor! 

Türk markalı konut üreticisi Mesa, BAE’li Reportage Properties ve Azerbaycanlı Sabah Investment Group, uluslararası gayrimenkul yatırım girişimi RMS Capital Investment LLC’yi kurdu. Şirket, Türkiye, Dubai ve Azerbaycan’da yapılacak üç konut projesine bir senede 600 milyon dolar yatırım yapacak.

Gayrimenkul sektörüne yatırımda Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Azerbaycan’dan üç şirket işbirliği yaptı. Bu çerçevede markalı konut üreticisi Mesa Holding, BAE’li Reportage Properties ve Azerbaycanlı şirket Sabah Investment Group, uluslararası gayrimenkul yatırımı için RMS Capital Investment’i kurdu. 

Ortaklık yapısında, Reportage Properties yüzde 34, Mesa yüzde 33 ve Sabah Investment Group’un yüzde 33 payın sahibi olduğu belirtildi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ortaklığın ilk projeleri, 2024 ve 2025 yıllarında Dubai, İstanbul ve Bakü’de hayata geçirilecek üç proje olacak. Projelere 1 senede toplam 600 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Finansman, ortaklar tarafından karşılanacak ve projelerin merkez yönetimi Dubai’den gerçekleştirilecek.

MESA Holding CEO’su Mert Boysanoğlu, RMS Capital Investment’in imza töreninde açıklamalarda bulundu ve sektörde 55 senedir çalışmalarını sürdürdüklerini, pek çok farklı sektörde hem yatırım, hem üretim yaptıklarını dile getirdi. 

Mert Boysanoğlu, "Bizim üç grup olarak bu yıl içerisinde yaklaşık 600 milyon dolarlık bir yatırım planımız bulunuyor. İlki, Dubai’de bir proje ile başlayacak; sonrasında ise Türkiye ve Bakü’de devam edeceğiz. Bu ortaklık üzerine 6-7 aydır çalışma yapıyoruz. Bu grubun sadece bu bölgelerde iş yapmakla kalmayıp, daha global bir oyuncu olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Bu çerçevede İstanbul'daki ilk projenin Başakşehir'de olacağını aktaran Boysanoğlu, "Bir senede 3 projenin de lansmanını yapacağız. Yalnızca bu bölgelerde sınırlı kalmayacağız, global bir oyuncu olacağız" dedi. 

Mert Boysanoğlu, konut piyasasında 2025 ikinci çeyrekten itibaren bir açılma beklediklerine dikkat çekti ve kendi planlarını da buna göre yaptıklarını belirtti. 

Reportage Properties Yönetici Direktörü Andrea Nucera da Global bir gayrimenkul şirketi haline gelme vizyonumuz kapsamında, Türkiye’den MESA ve Azerbaycan’dan Sabah Investment Group gibi iki gayrimenkul şirketi ile ulusla­rarası bir iş birliğine imza atıyor ve RMS iş birliğini hayata geçiriyoruz. Dubai projesi başladı. Bakü projesi tasarım aşamasında. İstanbul’da da projemiz olacak" diye konuştu.

Sabah Investment Group CEO’su Orkhan Mustafayev de bu ortak girişimin müşterilere daha iyi fırsatlar sunmak ve başarılı ortaklıklar kurmak için bir kilometre taşı olduğunun altını çizdi. 

Azerbaycan’ın 10 milyon nüfusu olduğunu ve hızlı gelişen bir pazar potansiyeli taşıdığını dile getiren Mustafayev, projenin satışının yüzde 50'sinin yabancılara yapılmasının hedeflendiğini söyledi. 

Hill Side projesinde boğaz manzaralı 3+1'ler 8.5 milyon TL'ye! Hemen teslim!

Fırat Life Style Ankara Gölbaşı projesi resmen başlıyor! Başkente 518 yeni konut geliyor!

Özak Dragos ön talep topluyor! Yeni proje!