Perakende

Roberto Bravo Çin’de mağaza açtı!

Venedik ve Moskova’da mağazaları olan Roberto Bravo, Çin’in Tianjin şehrinde bir mağaza açarak Asya pazarına girdi.

 

Roberto Bravo Çin’deki mağazasını hizmete açtı. Sözcü'de yer alan habere göre, Roberto Bravo'nun Tianjin'de yer alan mağaza açılışına Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçiliği Ticaret Konseyi Başkanı Hakan Kızartıcı, Roberto Bravo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, Roberto Bravo Marka Yüzü Victoria Bonya, Çin Değerli Taş ve Mücevher İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri Fengmin Su ve You Yi AVM Müdürü Wu Di ile çok sayıda davetli katılım gösterdi.

“DAHA ÇOK ÇİNLİ FİRMANIN YATIRIM YAPMASINI HEDEFLİYORUZ”


Gerççekleştirilen açılışta “Bugün burada Türkiye'nin önemli markalarından Roberto Bravo'nun Çin'deki ilk yatırımı için bir aradayız. Bu mağaza, Çin'deki tek Türk mücevher mağazasını temsil ediyor. Bu adımın diğer Türk markaları tarafından takip edilmesini umuyoruz” diyerek bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, şöyle konuştu:

“Türkiye ve Çin, Tarihi İpek Yolu'nun doğu ve batı kapıları niteliğinde iki ülke olarak yeni bir iş birliği modeli çerçevesinde siyasi güven ve kazan – kazan odaklı olarak adeta yeniden keşfediyorlar. Bu doğrultuda 2018 yılı, Çin'de Türkiye Turizm Yılı olarak ilan edilerek 400 bin Çinlinin Türkiye'yi ziyaret etmesine vesile oldu. Ekonomik anlamda 2018 yılında Türkiye ile Çin arasında 23,6 milyar dolarlık bir ticaret gerçekleşti. Bu konuda büyük bir potansiyel var, daha çok Çinli firmanın Türkiye'de yatırım yapmasını hedefliyoruz. Çünkü Türkiye, yaklaşık 4 saatlik uçuşla 1,5 milyar insanın yaşadığı 57 farklı ülkeye erişebileceğiniz bir ülke… Dolayısıyla Türkiye ve Çin, gelecek adına birçok fırsat oluşturabilecek güce sahip. Rekabet adına birçok avantaja sahip iki ülkenin gelecekte çok daha sıkı çalışmasını arzuluyoruz.”

“BİRÇOK FIRSATI BERABERİNDE GETİRMESİNİ UMUYORUZ”

Roberto Bravo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar da konuşmasına; “Tek Kuşak – Tek Yol pek Yolu, bugüne kadar porselenden ipeğe, çaydan birçok ürünü Çin'den İstanbul üzerinden Avrupa'ya taşıdı. Bu yol sayesinde de Çin de baharat ve mücevherle tanıştı” diyerek başladı ve şöyle konuştu:

“Geçmişte başlayan doğu ve batı kültürünün kaynaşması süreci, bugünkü Çin Hükümeti tarafından son derece önemseniyor. Çünkü Tarihi İpek Yolu, doğu ile batı arasındaki sosyo – ekonomik ve kültürel kaynaşmanın çok daha ötesinde fırsatlar sunuyor. Roberto Bravo olarak mücevherlerimizin Çin'e kültürel kaynaşmanın yanı sıra birçok fırsatı da beraberinde getirmesini umuyoruz.”