Yatırım Tavsiyeleri

Rockefeller'dan zenginliğin 12 tüyosu!

Son yüzyılın en zengin insanı olarak tanınan John Rockefeller kimdir? Peki Roffeller'dan zenginliğin 12 tüyosu nedir? Detaylar haberimizde...Ailesi geçim sıkıntısı çektiği için 16 yaşına geldiğinde üniversiteye gitmeyeceğinin kararını aldı

8 temmuz 1839 senesinde New York'ta doğan John Rockefeller, oldukça fakir bir ailenin çocuğuydu. Ailesi geçim sıkıntısı çektiği için 16 yaşına geldiğinde üniversiteye gitmeyeceğinin kararını aldı. Hemen iş hayatına atıldı ve liseyi terk edip çalışmaya başladı.

Rockefeller ailesi Cleveland'a taşındı. Burada genç John, üç aylık bir muhasebe kursuna yazıldı ve bu kursu tamamladıktan sonra kendisine uygun bir iş aramaya başladı. Bir buçuk ay sonra muhasebeci yardımcısı olarak işe başladı. Yetenekleri ile yükselerek baş muhasebeci pozisyonu teklifini aldı. Fakat genç John böyle bir teklifi kabul etmedi. Bu iş hayatı John Rockefeller'ın bir çalışan olarak ilk iş tecrübesiydi. 

John Rockefeller böylesine büyük bir başarıya nasıl ulaştı? Detaylar haberimizde...

Bu kadar büyük başarıya ulaşmasının nedeni kendi patronu olmasıydı. John Rockefeller, son yüzyılın en zengin insanı olarak tanınıyor. Ekonomik durumunu para birimine çevirdiğimizde ise yaklaşık 340 milyar doların üzerinde olduğunu söylemek mümkün.

Rockefeller hanedanlığı dünyanın en zengin hanedanlarından bir tanesidir. 1863 senesinde Ohio rafinerisine yatırım yaparak daha temelleri yeni atılmaya başlanmış olan petrol işine girdi. Bu girişiminde 72.5 bin dolarlık bir pay satın aldı ve herşeyini bu petrol işine verdi. Sıfırdan bir dolar milyarderi ve dünyanın en büyük petrol kralı oldu. John Rockefeller'ın hayatı boyunca bahsettiği yaşam hikayesinde 12 kural ile bu zenginliğin ona geldiğini anlatmıştır. 

Peki bu zenginliği 12 kuralı nedir? Nasıl zengin olunur? sorusunun cevapları haberimizde yer alıyor.

 

Listelistcom'da yer alan habere göre, İşte Rockefeller'dan zenginliğin 12 tüyosu...

Mercedes'in amblemindeki 3 yıldız ne anlama gelir?

Fiat Fiorino gündeme bomba gibi düştü! Resmen yok fiyatına satacak!

2022 yılında kadınların tercihi Peugeot 308!

Piyasalar karışacak! Yüklü faiz artışına hazır mısınız?

Bitcoin yükseliş dönemine geçiyor!

Yabancıların Türkiye'deki emlak yatırımları arttı mı?