Genel

Rockwool, Türkiye'de taşyünü tesisi kuracak!

Her yıl sadece dış cephede 60 milyon metrekarelik yalıtımın yapıldığı Türkiye pazarına ilgi sürüyor. Dünyada taş yününün mucidi olarak bilinen Rockvvool, Türkiye'de satış ofisi açtı...

Her yıl sadece dış cephede 60 milyon metrekarelik yalıtımın yapıldığı Türkiye pazarına ilgi sürüyor. Dünyada taş yününün mucidi olarak bilinen Rockvvool, Türkiye'de satış ofisi açtı. 3 kıtada 27 taş yünü üretim tesisi bulunan Rockvvool, aynı zamanda dünyanın en büyük taş yünü üreticisi. Şirketin Türkiye'de de üretim tesisi kurma hedefi bulunuyor. 


Rockvvool Türkiye Direktörü Taner S. Şahin, 1909 yılında kurulan ve merkezi Danimarka'da bulunan Rockvvool, taş yününü endüstriyel olarak kullanan ilk firma olduğunu söyledi. 1937 yüında taş yünü üretimine başlayan Rockvvool Grubu dünyada ciro bakımından izolasyon malzemeleri sektöründe ük 3'te yer aldığını aktaran Şahin, bu ciroyu sadece taş yünü üretimiyle elde eden dünyanın en büyük taş yünü üreticisi konumunda olduğunu kayTaner S. Şahin detti. Şahin, şu anda 40 ülkede faaliyetleri bulunan Rockvvool'un Türkiye'de 2012 yılma kadar distribütörlükler vasıtasıyla yer aldığını bu tarihten soma ise Türkiye'nin Rockvvool için birinci öncelikli bölge haline geldiğini söyledi. 2013 yılında Türkiye'de açtıkları ofisle Balkanlarla ilgüi birçok operasyonun da yürütüleceği bilgisini veren Şahin, şu anda 22 kişinin çalıştığı ofiste 2014 yılı içinde bu sayının 30'a çıkacağını belirtti. Şahin, "Yeni ofisle birlikte stok tutmaya ve bayilik ağı oluşturmaya başladık. 2-3 yıl içinde Türkiye'de üretim yapmak gibi bir hedefimiz var" açıklamasını yaptı. 


Taş yünü pazarını büyütecek Şahin, dünyada Empire States, Guggenheim Müzesi, Heathrovv Havalimanı ve Eyfel Kulesi gibi önemli yapıların yalıtımında kullanılan Rockvvool ürünlerinin, İstanbul'da Sinpas Eviya Egeboyu, Özderici GYO Nuvo Dragos, Çukurova Tovver, Özak GYO Hayattepe, Yorum İstanbul, Sinpaş Ottomare, Rönesans Tovver, İnanlar İnşaat Terrace Tema, Mostar Yapı Statüpark gibi Türkiye'nin en büyük konut projelerinden biri olan Ankara Sinpaş Altınoran projelerinde kullanıldığını söyledi. 


Her yıl yapılan 60 milyon metrekarelik dış cephe yalıtımıyla Türkiye'nin Avrupa'nm en büyük pazarı konumunda ojduğunu dile getirenŞahin, "Bu, Almanya'dan daha büyük bir pazara işaret ediyor. Bu nedenle yalıtımda Türkiye göz ardı edilmeyecek bir ülke "dedi. AncakTürkiye'de pazann bir anda oluşup hızlı büyümesinden dolayı eksikler oluştuğunu dile getiren Şahin, yalıtımın sadece ısıya tekabül ettiğini bu nedenle özellikle kendi ürün gruplarında hedeflerinin ısı yalıtımının yamna akustik ve yangın yalıtımını eklemek olduğunu söyledi. 


Taş yününün ısı yalıtımına ek olarak yangm ses yalıtımı özelliklerine sahip olduğunu ifade eden Şahin, 'Taş yünü 1000 derecelik ısıda dahi yangına karşı dayanıklı" dedi. Pazarda mineral özelliklere sahip taş yünü ile plastik türevlerden oluşan iki yalıtım grubu olduğunu aktaran Şahin, plastik ürünlerin Türkiye'deki payının yüzde 98'e yakın olduğunu, taş yününün ise yüzde 2'lik paya sahip olduğunu anlattı. Şahin, fiyat açısından daha rekabetçi olmalarının bu ürünleri pazarda öne çıkardığını aktardı. Yüksek binalarda can güvenliği açısından yanmaz malzemelerin kullanılması gerektiğini belirten Şahin, "Yönetmelikle 20 metrenin üzerindeki binalarda ve sosyal kullanımlı binalarda yangına karşı dayanıldı yalıtım kullanımı zorunlu. Bu standardı en kolay yakalayan da taş yünü" dedi. Şahin, ancak Polat Tovver'daki yangın sonrası bu bilincin arttığını ve gökdelenlerde taş yünü kullanımının yüzde 100 arttığını kaydetti. 


Dünya Gazetesi