Otomobil

Rolls-Royce Spectre'nin tahmin edilen fiyatı dudak uçuklattı! İşte 18 Ekim 2022 fiyat listesi...

Rolls-Royce tarihindeki ilk elektrikli modeli olan Spectre'yi gün yüzüne çıkardı. Geçtiğimiz gün tanıtılan yeni model hem çok çevreci hem de çok pahalı. İşte tüm detaylar... Çalışmalarını bu yönde hızlandıran markalara son dönemde Rolls-Royce da dahil oldu

Otomobil üreticileri artık elektrikli modellerin üretimine ağırlık vermiş durumda. Çalışmalarını bu yönde hızlandıran markalara son dönemde Rolls-Royce da dahil oldu. Lüks denince aklan gelen ilk marka olan Rolls-Royce da marka tarihindeki ilk elektrikli modelini geçtiğimiz gün tanıttı. İşte elektrikli otomobil piyasasına tamamen yeni bir bakış açısı kazandıracak; Rolls-Royce Spectre.

Rolls-Royce Spectre hem çevreci hem çok pahalı!

Elektrikli otomobil piyasasına ultra lüks dokunuş getirmeye hazırlanan Spectre, özellikleri kadar fiyatıyla da oldukça konuşulacak gibi duruyor.. Yeni modelin fiyat olarak 350 bin dolarlık Cullinan ile 460 bin dolarlık Phantom arasında bir fiyattan satışa çıkacağı tahmin ediliyor. Bu da Rolls-Royce’un yine şaşırtmayarak oldukça pahalı bir otomobil ile elektrikli otomobil pazarına adım atacağını gösteriyor.

Rolls-Royce Spectre, 3.210 mm’lik dingil mesafesi ile oldukça geniş bir alan sunuyor. Yeni elektrikli spor otomobilin ağırlığının ise 2.975 kilogram olacağı açıklandı. Lüks otomobil üreticisi, yeni modellerinin teknik verilerini paylaşmayı şu an için çok fazla istemiyor. Bataryaların tek başına 700 kilogram olduğunu açıklayan şirket, elektrikli modelin menzilini ise WLPT verilerine göre 520 kilometre olacağını belirtti. Bu verilere bakıldığında araçta 100 kWh’lik bir bataryanın yer alacağı tahmin ediliyor.

Rolls-Royce Spectre'nin elektrikli güç ünitesinin 585 beygir güç ve 900 Nm tork ürettiği de açıklanan veriler arasında yer aldı. Aracın 0'dan 100 km/s 'e  4,5 saniyede ulaşacağı da açıklanan bir diğer bilgi oldu. Bunların henüz kesinleşmiş rakamlar olmadığını da söyleyen İngiliz üretici, değerlerin değişebileceği belirtti.

Yeni Rolls-Royce Spectre’nin dış görünümü ise Wraith ve Phantom Coupe modellerinden esintiler sunuyor. Fakat 23 inçlik jantlarıyla dikkat çeken Spectre, bu özelliğiyle de diğer araçlardan farklı bir yerde duruyor. Çünkü bu boyutta bir jant, şimdiye kadar  bir  Rolls-Royce’da kullanılmamıştı.


İç mekanda ise yine diğer Rolls-Royce modellerinden esintiler göz çarpıyor. Büyük bir direksiyon ve merkeze konumlandırılan bilgi-eğlence sisteminin yanı sıra bu modelde yolcu tarafında da bir ekran bulunuyor.. Diğer yandan markanın diğer modellerinde de yer alan ünlü yıldız ışığı tavanın Spectre’de kapılara kadar uzanıyor.

Ayrıntılı bilgi içinhttps://www.rolls-roycemotorcars.com/en_GB/home.html

Editör Notu: Bu haber 18 Ekim 2022 tarihinde saat 20: 35'de yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 58 kuruş, euro 18 lira 33  kuruş, altının gramı ise 986 lira değerindedir.

700 bin TL'ye sıfır km Skoda Kamiq fırsatı! Adeta fiyatıyla rakiplerine göz dağı verdi! İşte 16 Ekim 2022 fiyat listesi

Citroen C3'ün indirimli fiyatı piyasayı salladı! 500 bin liranın altında... İşte 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Fiat Fiorino fiyatları değişti! Peki kaç TL oldu? İşte 12 Ekim 2022 fiyat listesi