Genel

Romanlara yönelik sosyal destek projeleri için 31 milyon 369 bin lira bütçe ayrıldı!

Devlet, Romanlara yönelik sosyal destek projeleri için 2014-2016 yıllan arasında kullanılmak üzere 31 milyon 369 bin lira bütçe ayırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, söz konusu projeler için bu yıl 3 milyon 961 bin lira harcayacak.


Daha önce Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale'de, sosyal açıdan dezavantajlı durumda bulunan Roman ev kadınlarını iş hayatına kazandırmak için çalışma başlatan devlet, şimdi de sosyal destek projeleri için Romanlara 31 milyon 369 bin liralık bütçe ayırdı. Aynlan bütçe, 2014-2016 yıllan arasında kullanılacak. 2014 Yılı Yatınm Programı'na göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Roman vatandaşlara yönelik çalışmaları, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürütecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, söz konusu projeler için bu yıl 3 milyon 961 bin lira harcayacak. 


12 İLDE UYGULANACAK 

Roman açılımı çalışmaları kapsamında, bu yıl aynca AB Projesi olan "Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Artırılması Operasyonu" 12 ilde uygulamaya konulacak. 

Romanlara Yönelik Sosyal Politika Ülke Strateji Belgesi ile ilgili çalışmalar da bu yıl sonuçlandırılacak. Roman vatandaşların yaşam tarzlarına uygun sosyal konut uygulamaları devam edecek. 

Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları yerlerde hizmet vermek üzere sosyal destek merkezleri kurulacak. 


GURBETÇİLER UNUTULMADI

 Romanlara yönelik yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalar sürerken, devlet yurt dışında yaşayan Türkleri de unutmadı. Yurt Dışında Yaşayan Türk Vatandaşlara Yönelik Eğitim Projesi için 309 bin lira ayıran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Almanya'da yaşayan Türklerin sorunlarının araştırılması için de 500 bin lira destek sağlayacak. Söz konusu araştırmayla, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşların aile yapılan incelenerek, sorunlara yönelik gerçekçi, sağlıklı ve kalıcı çözüm önerileri geliştirilmesi hedefleniyor.


Yeni Şafak