28 / 04 / 2024

Rönesans, Aura ile Rusya pazarına damga vurdu!

Rönesans, Aura ile Rusya pazarına damga vurdu!

Rönesans Gayrimenkul, ABD 'li AGP ile Sibirya 'nın en büyük alışveriş merkezi “Aura ”yı 150 milyon dolara tamamladı. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, “St. Petersburg 'da 9 ofis ve iş merkezi projemiz var. 5 'i açıldı, 4 'ünün ise inşaatı sürüyor '



Rönesans Gayrimenkul, ABD 'li AGP ile Sibirya 'nın en büyük alışveriş merkezi “Aura ”yı 150 milyon dolara tamamladı. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, “St. Petersburg 'da 9 ofis ve iş merkezi projemiz var. 5 'i açıldı, 4 'ünün ise inşaatı sürüyor. Ülkede bu sektörde dominant hale gelmiş bir oyuncu yok. Biz boşluğu doldurmak istiyoruz ” dedi.

RÖNESANS Holding 'in iştiraki olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.şž. ile ABD 'li ortağı AGP tarafından inşa edilen, Rusya 'nın üçüncü büyük şehri, Sibirya 'nın da gözde yerleşim alanı Novosibirsk 'te yaklaşık 150 bin metrekarelik alanı sahip, “Aura ” isimli alışveriş merkezinin (AVM) resmi açılışı yapıldı. Törene Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Novosibirsk Belediye Başkanı Vladimir Filipovich Gorodetskiy, AGP yetkilileri katıldı. Erman Ilıcak, 150 bin metrekare inşaat, 61 bin metrekare de kiralanabilir alana sahip AVM 'de 211 mağazanın bulunduğunu ve yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Yatırım kredisi
Merkezin inşaatının 2008 yılında başladığını, fakat küresel ekonomik kriz nedeniyle bir süre duraklama yaşandığını anlatan Ilıcak, yaklaşık 150 milyon dolara mal olan “Aura ”nın Sibirya 'nın en büyük alışveriş merkezi durumunda olduğunu vurguladı. Zor bir coğrafyada herhangi bir maliyet artışıyla karşılaşmadan yatırımı başarıyla tamamladıklarını ifade eden Ilıcak, “Sibirya 'nın en büyük AVM 'si için Avrupa Kalkınma Bankasından (EBRD) 60 milyon Euro kredi almıştık. Onlar da bu projeden son derece memnun kaldılar ” dedi.

Yüzde 96 'sı kiralandı
Aura AVM 'nin yüzde 96 kiralama oranıyla açıldığına işaret eden Erman Ilıcak, “Türkiye 'de bir AVM ortalama yüzde 70-80 doluluk oranıyla açılır. Bu rakam düşünüldüğünde yüzde 96 çok iyi bir oran ” dedi. İlk aşamada Aura 'nın günlük 25 bin, hafta sonları günlük 50 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

Boşluğu dolduracak
Genç nüfusu ve artan geliri ile AVM konusunda Rusya 'nın iyi bir pazar olduğunu ifade eden Erman Ilıcak, “Ülkede dominant hale gelmiş bir oyuncu yok. Biz boşluğu doldurmak istiyoruz. St. Petersburg 'da ofis ve iş merkezlerinden oluşan 9 proje var. 5 'i açıldı, 4 'ü ise inşaat aşamasında ” dedi.

Yeni pazarlara girecek

TÜRKİYE 'nin yanı sıra Katar, S. Arabistan, Avusturya, Rusya, Türkmenistan, ve Ukrayna 'da faaliyet gösterdiklerini, Libya 'nın kapanması üzerine Kazakistan, Azerbaycan ve Hindistan 'a girmeye karar verdiklerini kaydeden Erman Ilıcak, holdingin 2011 yılındaki hedefinin 1 milyar Euro ciroya ulaşmak olduğunu belirtti.Ilıcak, devletten bugüne kadar hiç ihale almadığını söyledi.

Hürriyet


Geri Dön