19 / 05 / 2024

Rönesans Holding’e kötü haber: Hilltown Karşıyaka AVM'deki kaçak dükkanlar yıkılacak!

Rönesans Holding’e kötü haber: Hilltown Karşıyaka AVM'deki kaçak dükkanlar yıkılacak!

Rönesans Holding’e ait Hilltown Karşıyaka AVM'de kaçak yapılar inşa ettiği ortaya çıkmış ve İşletmeye toplam 25 milyon TL para cezası kesildi. Rönesans Holding'in kaçak yapılar için imar planı değişikliği talebi reddedilirken, ruhsatsız dükkanların yıkılacağı açıkladı.



İzmir Karşıyaka’daki en büyük AVM olan Hilltown Alışveriş Merkezi kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Sözcü'den Gökmen Ulu imzalı habere göre göre konusu AVM'nin bahçesindeki yapıların ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. 

Rönesans Holding bünyesinde yer alan Altunizade Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Şirketi’ne ait Hilltown Alışveriş Merkezi'ne Hüseyin Mutlu Akpınar’ın belediye başkanı olduğu 2018'te ruhsat verilmişti. Karşıyaka  Yalı Mahallesi’nde 90 bin metrekare alan üzerine kurulan AVM'de 68 bin metrekare kiralanabilir alan, 2 bin metrekare oyun alanı, 2 bin 750 araç kapasiteli otopark ve 7 sinema salonu bulunuyor. Söz konusu şirketin, alışveriş merkezinin kuzey cephesine de ruhsatsız yapılar inşa ettiği belirtildi.

AVM’YE 25 MİLYON TL CEZA KESİLDİ

Cemil Tugay’ın belediye başkanı olmasının ardından Karşıyaka'daki Hilltown AVM’nin bahçe kısmındaki kafeterya ve mağazaların imar planında yeri olmadığı tespit edildi ve cezai işlem uygulandı. Karşıyaka Belediyesi’nin 3194 Sayılı İmar Kanunu’na aykırılık gerekçesiyle Hilltown Alışveriş Merkezi'ne 9 Ocak 2024 tarihinde 7 milyon 770 bin Türk Lirası, 14 Mart 2024 tarihinde 17 milyon 62 bin Türk Lirası para cezası uyguladığı açıklandı. Söz konusu işletmenin kaçak yapılar hakkında imar planı tadilatı başvurusu da reddedildi. Yıldız Ünsal’ın belediye başkanı seçilmesinden sonra 2 Mayıs 2024 tarihinde 29 bin 917 Türk Lirası ceza kesildi. Şirket yargıya başvurdu ve cezalara itiraz etti. 

Rönesans Holding’e kötü haber: Hilltown Karşıyaka AVM deki kaçak dükkanlar yıkılacak!

ŞİRKETİN KAÇAK UNSURLARI YASALLAŞTIRMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Söz konusu şirket, Hilltown Alışveriş Merkezi'nin kuzey cephesinde inşa ettiği kaçak yapılar hakkında mevcut kullanım ve yapılaşma koşulları değişmeksizin yapı yaklaşma sınırının düzenlenmesi talebiyle 1/1000 Ölçekli İmar Planında değişiklik için bir defa daha belediyeye başvuru yaptı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre dilekçe geçen hafta belediye meclisi toplantısına geldi ve komisyona havale edildi. Komisyon olumsuz rapor verdi. Dün yapılan meclis toplantısında da şirketin talebi oybirliğiyle reddedildi. Şirketin daha önce de aynı talepte bulunduğu, başvurunun 9 Ekim 2023'teki  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilerek idari sürecin sona erdiği belirtildi.

RUHSATSIZ YAPILAR YIKILACAK

Belediye meclisi toplantısında konuşan AKP Grubu Sözcüsü Hasan Ünal, “Söz konusu işletmenin yapı kullanma izni yok. Bu işletme kapatılmalıdır” ifadelerini kullandı. Yaptığı açıklamada AVM'nin yapı kullanma izni olduğunu dile getiren Başkan Yıldız Ünsal ise ruhsatsız dükkanların yıkılacağını belirtti. Ünsal, alışveriş merkezinin bahçesine izinsiz şekilde kurulmuş olan çadırın da mühürlendiğini söyledi. Ünsal ayrıca açıklamasında her kişi ve kuruma eşit mesafede olduğunu, yasal mevzuat neyse onu uygulamakla mükellef olduklarını dile getirdi. 


ÖZGÜR ÖZEL: KISKANÇLIK KAYNAKLI OLABİLİYOR

Yaptığı açıklamada söz konusu konuyu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e de anlattığını dile getiren Ünsal, “Çıkan haberlerle ilgili olarak bilgi verdim. O da bana dedi ki; ‘Kıskançlık kaynaklı bazı haberler olabiliyor. Öyle bir süreç yaşıyoruz. Karşıyaka Belediyesi’nin hukuka ve kanuna uygun olan uygulamalarını desteklerim ben.’ Çıkışta da verilen kararı ona bildireceğim. Onu mutlaka sevindireceğini düşünüyorum” dedi.

 

Mağdur ev sahibi: Kiracım 4 bin TL'ye oturuyor, kendi evini 15 bin TL'ye kiraya vermiş!

TOKİ'den tam 33 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı! Ev alamayana yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle arsa müjdesi!

İnşaat sektöründeki kalifiye eleman sorununa 5 maddede çözüm önerisi!


Geri Dön