02 / 10 / 2024

Rönesans Holding’in Hollanda’daki iştiraki Ballast Nedam'ın 2040 hedefi: 'Enerji nötr inşaat' gerçekleştirmek!

Rönesans Holding’in Hollanda’daki iştiraki Ballast Nedam'ın 2040 hedefi: 'Enerji nötr inşaat' gerçekleştirmek!

Rönesans Holding’in Hollanda’daki iştiraki Ballast Nedam'ın sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, 2030 yılına kadar şantiyelerde yüzde 100 karbon nötr olmayı, 2040 yılına kadar ise “enerji nötr inşaat” hedefini gerçekleştirmeyi amaçlıyor.




Rönesans Holding’in 2015 yılında bünyesine kattığı, Avrupa’nın en büyük inşaat ve taahhüt şirketlerinden biri olan Hollanda merkezli Ballast Nedam, sürdürülebilirlik odaklı projeleriyle küresel inşaat sektöründe fark yaratmaya devam ediyor. Şirketin öncelikli hedefleri arasında, topluma katkı sağlayan sürdürülebilir ikonik yapılar inşa ederek, geleceğin yaşam alanlarını şekillendirmek geliyor. 

YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLERLE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM ALANLARI YARATMAK

Köprü, tünel, kamu binası, liman, konut ve otoyol inşaatı gibi farklı projeleri hayata geçiren şirket; ekonomik kalkınma, hareketlilik ve erişilebilirliği artırmak amacıyla sunduğu yenilikçi çözümlerle sürdürülebilir yaşam alanları yaratıyor.

 Rönesans Holding’in Hollanda’daki iştiraki Ballast Nedam ın 2040 hedefi: Enerji nötr inşaat gerçekleştirmek! 

HEDEF 2040’TA ENERJİ NÖTR İNŞAAT

2024 yılı boyunca enerji, su, konut, ulaşım ve sanayi gibi temel sektörlerde sürdürülebilir dönüşümleri hayata geçirerek büyümeyi hedefleyen şirket, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı, iklim krizine karşı dirençli sistemler kurmaya odaklanıyor. 

Şirket, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, 2030 yılına kadar şantiyelerde yüzde 100 karbon nötr olmayı, 2040 yılına kadar ise “enerji nötr inşaat” hedefini gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

AMACIMIZ AKILLI VE YEŞİL BİNALAR İNŞA ETMEK

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp’in, projeye yönelik değerlendirmeleri şöyle: “Amacımız, yaşam alanları ile sürdürülebilirliği bir araya getiren, kendi kendine yeten, akıllı ve yeşil binalar inşa etmekti. Ballast Nedam’ın bu alandaki global başarılarından ve sürdürülebilirlik odaklı yürüttüğü öncü çalışmalardan büyük gurur duyuyoruz.” dedi.

JONAS PROJESİ: MODERN ŞEHİR YAŞAMINA YÖN VEREN BİR MODEL

Ballast Nedam, Rönesans Holding ile birlikte, bu yıl Edie Ödülleri’nde Jonas Projesi ile finalistler arasında yer alırken, SEAL Sürdürülebilirlik İş Ödülleri’nde ise Yılın Sürdürülebilir Ürün Ödülü’nü kazanarak, önemli bir başarıya imza attı.

Amsterdam’ın IJburg bölgesinde yer alan bu yeni ikonik bina, sağlıklı yaşam, sürdürülebilir malzeme kullanımı ve enerji verimliliği esas alınarak tasarlandı. Projede ahşap ve sürdürülebilir beton gibi çevre dostu malzemeler kullanılırken, yapı yüzde 97’lik atık ayırma oranına ulaşarak sürdürülebilirlik alanında en yüksek BREEAM sertifikasına layık görüldü. 

Jonas Projesi, modern şehir yaşamının gereksinimlerini karşılayan, çevresel etkiyi en aza indiren ve geleceğe yön veren bir model olarak öne çıkıyor.

 

Rönesans Gayrimenkul'den 2024'ün ilk yarısında 5,2 milyonluk net kar!

Rönesans Holding’e kötü haber: Hilltown Karşıyaka AVM'deki kaçak dükkanlar yıkılacak!

Hilltown AVM için dikkat çekici karar! Önce ceza ardından plan tadilatı! 

Geleceğin emlak trendleri "Yeşil Binalar" olacak...

Geri Dön