Genel

Rönesans'ın Libyadaki zararı 60 milyon Euroyu buluyor!

İç karışıklıklar öncesinde 2 milyar dolarlık taahhütle Libyada öne çıkan Türk müteahhitlerinde başına yer alan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, bu ülkedeki zararlarının 60 milyon Euroyu bulduğunu söyledi

Erman Ilıcak, Çatışmadan önce Libyada kraldık. İstikrar sağlanınca yeniden gideriz. Ama ne konumda gideceğimizi Allah bilir. Taşeron mu olarak müteahhit mi belli değil. Taşeron oluruz herhalde. Libyaya müdahalede başı çeken Fransa, ülkede iş yapanlar arasında sonlardayken yukarıya doğru yükselebilir. Eskiden birbirimizle çekişiyorduk. Şimdi onlar müteahhit olacak biz taşeron dedi.

En çok Türkiyeyi vurdu
Libyadaki olayların en çok Türkiyeyi etkilediğini vurgulayan Erman Ilıcak, şöyle konuştu: Benim 1200 işsiz adamım var. Türkiyeye getirdik, önce sevindiler şimdi hepsi işsiz. Arayıp iş istiyorlar. 25 bin kişi zaten orada çalışıyordu, işsiz kaldı. Mobilyasından çivisine her şeyin Türkiyeden gittiği Libyaya üretim yapan şirketler zor durumda. Ayrıca proje firmaları da teker teker kapılarına kilit vuruyor. Ankarada proje ofisleri birer birer kapanıyor. Libya tam son dönemeçte tren kazasına uğradı. Libyadaki bu durum Türkiyede 90 bin kişiyi işsiz bıraktı.

Alacak şirket arıyor
Erman Ilıcak, Libyanın Enka gibi şirketlerin gelişimini sağladığını ve Türk müteahhitlik şirketlerinin büyümesine çok katkı sağladığını da hatırlattı. Yeni pazarlara açılma planlarına değinen Ilıcak, Yabancı şirketleri de gözlüyoruz. Avrupa, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistanda
yeni şirket alımları için çalışmalarımız sürüyor
diye konuştu.

Rönesans da Kuzey Iraka yöneliyor

ERMAN Ilıcak, bu yıla kadar hiç girmedikleri Kuzey Irakın yolunu da kendilerine Libyada ekmek kalmadığını düşündükleri için tuttuklarını açıkladı. Yeni hedef pazarlarını Kuzey Irak, daha önce ofisleri olan ama kapattıkları Hindistan ve Rusya olarak belirlediklerini söyleyen Ilıcak 9000 bin kişinin çalıştığı Rusyada sayılarını arttıracaklarını vurguladı.

Halka arzdan 350 milyon dolar bekliyor

RÖNESANS Gayrimenkul Yatırımın halka arz hazırlıklarının sürdüğünü belirten Erman Ilıcak, hisselerinin yüzde 25inin açılacağını kaydetti. Ilıcakın verdiği bilgiye göre, halka arzdan 350 milyon dolar kaynak bekleniyor. Bu kaynak yeni yatırımlarda kullanılacak. Hisselerin yüzde 70inin yabancı yüzde 30unu ise yerli yatırımcılara ayıracaklarını söyleyen Ilıcak Yabancı uzun süre kalan kurumsal yatırımcılar diye konuştu.

Hürriyet/Demet CENGİZ BİLGİN