Dış Piyasalar

Rönesans'ın Rusya ihalesine siyaset karıştı!

Rusya, küresel ticaret kurallarını altüst eden yeni bir skandala imza attı. Vasilenko, ihaleyi Türk inşaat şirketi Rönesans’ın kazandığını açıkladı. Yaklaşık 5 saat sonra kurumun basın açıklamasında ‘İhaleyi Energo-Story kazanmıştır” denildi.

RUSYA’nın başkenti Moskova’nın Şeremetyevo havalimanı ‘B’ terminali ihalesine siyaset karıştı ve Rusya küresel ticaret kurallarını hiçe sayarak bir skandala daha imza attı. Sabah saatlerinde hem Reuters hem de Rus ajanslarının terminal inşaatı ihalesini Türk kökenli Renaissance Construction (Rönesans İnşaat) şirketinin kazandığına ilişkin haberler yayınlandı. Yaklaşık 5 saat sonra ise Mosokva Şeremetyevo Havalimanı basın merkezinin resmi ‘basın açıklaması’ geldi. Bu açıklamada ihalenin iptal edildiği ima edilerek, “B terminali inşaatı Energo-Stroy’a verildi”denildi.  



GENEL MÜDÜR AÇIKLAMASI

Rönesans'tan Rusya ihalesi açıklaması!



Haber Bursa Hskimiyet'te şu şekilde yer aldı;


Moskova'nın Şeremetyevo Havalimanı ihalesine siyaset karıştı. Rus ajansları terminal inşaatı ihalesini Türk kökenli Rönesans İnşaat şirketinin kazandığına ilişkin haberler yayınladı. Şeremetyevo Havalimanı açıklamasında ise "B terminali inşaatı Energo-Stroy'a verildi"denildi. 


Bursa Hakimiyet