05 / 05 / 2024

Rotap Saatçilik, Türkiye'de 3 yılda 5 mağaza açacak!

Rotap Saatçilik, Türkiye'de 3 yılda 5 mağaza açacak!

25 ülkede satılacak saatlerin 11 tanesi Türkiye'ye getirildi



Dünyaca ünlü dolmakalem, saat, mücevher ve deri üreticisi Mont Blanc her biri 25 parça yakutu barındıran ve fiyatları 47 bin ile 110 bin Euro arasında değişen 200 el yapımı saati satışa sundu. 25 ülkede satılacak saatlerin 11 tanesini Türkiye'ye getirdiklerini söyleyen Rotap Saatçilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal, 3 yıl içinde 5 mağaza açacaklarını söyledi.


CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan gibi isimlerin tercih ettiği marka olan Mont Blanc kalemleri, dünyaca ünlü İsviçreli saat markası Minerva ile "Villerie 1858" serisini hazırladı. 36 saat ustasının sadece 200 adet ürettiği özel koleksiyonun 11 tanesi Türkiye'de satışa sunulacak. Fiyatlar 47-65 ve 95-110 bin Euro olarak üç kategoriden oluşuyor. Türkiye'de satılacak 11 özel saatin tanıtımı için Türkiye'ye gelen Mont Blanc'nın Satış ve Eğitim Sorumlusu ve Mont Blanc Akademi Direktörü Rafael Sabat, "Bu koleksiyon geleneksel saat imalatına dönüşü simgeliyor" dedi. Villerie 1858 koleksiyonunun 2007 yılında Mont Blanc'ın satın aldığı 150 yıllık İsviçreli saatçi Minerva'nın 36 ustanın elinden çıktığını vurgulayan Sabat, 36 saat ustasının günde 1 adet üretebildiği saatlerden 1 yılda 200 adet üretilebildiğini belirtti. Mont Blanc Türkiye Distribütörü Rotap Saatçilik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal da "Üç yıl içinde Türkiye'de beş mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Her biri farklı
200 saatten oluşan el işçiliği koleksiyonunda hiçbir saatin bir diğerinin aynısı olamayacağını anlatan Rafael Sabat, "Sadece 200 şanslı insan bir Villerie saat takma şansına sahip oluyor. Bu saatlerin her biri 1 sanat eseridir. 250 parçadan oluşan her 1 saat içinde 25 adet yakut barındırıyor" dedi. Sabat, Mont Blanc'nın el yapımı saatler dışında yılda 150 bin saat ürettiğini söyledi.

Yıldız saatin kendisi
Rafael Sabat, dünyada 200 adet üretilen saatlerin alıcısı olup olmadığı yönündeki bir soruya "Saat koleksiyoncuları eminim ki bu saatlerle ilgilenecek. Bu saatler zaten ünlü bir marka için ünlü uzmanlar tarafından üretildi. Burada yıldız saatin kendisi. Elbette ünlü isimler de tercih etmek isterse mutlu oluruz" yanıtını verdi.

Romantik bir yaklaşım
El yapımı saatleri tercih edenlerin özelliklerine ilişkin ise Rafael Sabat, "Eğer bu kalitede saatlerden bahsediyorsak, ortada kesinlikle romantik bir yaklaşım var. Kadın ya da erkek olsun romantik ve estetik bir bakış açısı hakim alıcılarda. Mont Blanc bir moda markası değil, yaşam tarzı markası tamamen stile hitap ediyor. Stil hiçbir zaman moda ile birlikte yürümez" dedi. Rafael Sabat Mont Blanc için Türkiye'nin önemine ilişkin ise, "Sadece 200 adet üretilen koleksiyonun 11 adedinin yani yüzde 5'inin Türkiye'de olması bu önemi açıklıyor" dedi.

3 adet veriyorlardı 11 tane getirdi en  pahalısını kendi aldı

MONT Blanc Türkiye Distribütörü Rotap Saatçilik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal, dünyada
200 adet üretilen Villerie 1858 serisi için Türkiye'ye aslında 3 adet ayrıldığını anlatarak, "Biz halkımıza sunmak için 11 tane getirdik. Fiyatlar 47 bin, 65 bin ve 95-110 bin Euro'luk üç kategoride sunuluyor. Önümüzdeki hafta satışa başlayacağız" dedi. Mehmet Ali Bal, Türkiye'ye 11 adet getirdiği Villerie 1858 serisinin 110 bin Euro'luk en pahalı parçalarından birini kendisinin aldığını anlatırken, "En pahalısını alıyorum. Bundan sonra başka saat kullanmam" diye konuştu. Normalde mekanik bir saatin
rezervinin 24 ya da 30 saat olduğunu da belirten Mehmet Ali Bal, Villerie 1858 serisinde ise power rezervi'nin 58 saat olduğunu anlattı.

2.5 milyon Euro'luk yatırımla ilk mağaza Ankara'da açılıyor

MONT Blanc Türkiye distribütörlüğünü yapan Rotap Saatçilik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal, Mont Blanc'ın  Ankara  Arjantin Caddesi'nde ağustos başında mağaza açacağını belirtti ve "Bu mağazaya 2.5 milyon euro yatırım yaptık. Üç yıl içinde Türkiye'de toplam beş mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Bal, 2009'da hedefledikleri 6 milyon Euro cironun yüzde 20 üstüne çıkarak 7.2 milyon Euro'ya ulaştıklarını da belirtti.

Türkiye'de 2 milyon Euro'luk saat takan var

MONT Blanc Nişantaşı Mağaza Müdürü Hüseyin İnce de, Türkiye'de 150 saat koleksiyoncusu olduğunu belirterek, "Koleksiyonlar parça başı ortalama 100 bin euro'dan başlıyor. Türkiye'de 2 milyon euro'luk saat takan var" dedi.

Erkek pırlanta yüzük takmıyor

VİLLERİE 1858 serisindeki saatlerin üç farklı boyutta ve unisex olduğuna dikkat çeken Mehmet Ali Bal, "11 saatin içinde 3'ü kadınlar için. Biz erkeklere satmayı planlıyoruz. Erkek pırlanta yüzük, kolye tercih etmiyor. Erkeğin aksesuarı saattir" diye konuştu.
Yeliz Öz/Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Daire fiyatına saatlerden 11 tanesi Türkiye'de satılacak

Dünyada sadece birer adet üretilen 200 Montblanc saatin 11 tanesi Türk müşteriler için ayrıldı. Rotap Saatçilik ve Kuyumculuk tarafından Nişantaşı'ndaki butik Montblanc mağazasında görücüye çıkarılan saatlerin fiyatı 47 bin ile 110 bin Euro arasında değişiyor. Rotap patronu Mehmet Ali Bal, 110 bin Euro'luk saatlerden bir tanesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün satın aldığını söyledi. 
 
Satış fiyatı 47 bin ile 110 bin Euro arasında değişen Montblanc saatleri Türk müşteriler için görücüye çıktı. Ürünlerin Türkiye distribütörlüğünü yapan Rotap Saatçilik ve Kuyumculuk, özel koleksiyonunu Nişantaşı'ndaki butik Montblanc mağazasında müşterilerin beğenisine sundu. Rotap Saatçilik ve Kuyumculuk şirketinin patronu Mehmet Ali Bal, 95 bin ile 220 bin lira arasında satılan Montblanc ürünlerinin zenginliği simgelemekten öte felsefi bir derinlikleri olduğunu anlattı. Montblanc Villeret 1858 Koleksiyonu'ndan sadece 11 adet saat Türkiye'ye getirildi. Saat üreticisi Demetrio Cabiddu'nun imzasını taşıyan setten tüm dünyada sadece 200 tane bulunuyor. Kendisi de özel koleksiyondan 110 bin Euro'luk saat alan Rotap patronu Mehmet Ali Bal, saatlerin konseptinin dünyada tek olduğunu söyledi.

Montblanc mağazasının Türkiye'deki müşterileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Bal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de bir Montblanc saati sattıklarını ve Gül'ün kalem ve cüzdanlarını da kendilerinden aldığını söyledi. 11 parçalık özel koleksiyona ek olarak Montblanc Nişantaşı'ndaki butikte kalem ve mücevherat da satılıyor. Türkiye'de satılan en pahalı Montblanc ürünü, 200 bin Euro'luk fiyatıyla bir kalem. Şirketin patronu, markanın 2,5 milyon Euro'ya varan kol düğmesi ve kalemler gibi ürünleri olduğunu ancak bunların Türkiye'de satılmadıklarını belirtti. Montblanc ürünlerinin zenginliği simgelemekten öte felsefi bir derinlikleri olduğunu anlatan Bal, "Saat ustaları 1700'lerin ortalarından 1900'lerin başına kadar bu saatleri elle üretmişler ve 1902'de bir marka olarak ortaya çıkmışlar. Montblanc, markayı 2007'de satın aldı. Güç rezervi 58 saat olan bu saatler kendi konseptinde dünyada ilk ve tektir." şeklinde konuştu. Rotap patronu Bal, Türkiye'de en azından 150 tane Montblanc saat koleksiyoncusu bulunduğunu ve bu koleksiyoncuların ellerindeki parçaların fiyatlarının 2 milyon Euro'ya kadar çıktığını söyledi.

Türkiye'deki satışlardan 2009'da 6 milyon Euro ciro hedefleyen şirket, bunu yüzde 20'den fazla aşmış. Mehmet Ali Bal, bu yılın ilk çeyreğinde de hedeflerinin yüzde 30 kadar fazlası bir ciro elde ettiklerini söyledi. Şu anda yalnızca İstanbul Nişantaşı'nda butik mağaza şeklinde yer alan Montblanc, önümüzdeki günlerde Ankara'nın Arjantin Caddesi'nde de bir mağaza açacaklarını belirtti.

Koleksiyonun tanıtımı için İstanbul'a gelen Montblanc Akademisi'nden Raphael Sabat, "Özel Villeret koleksiyonu geleneksel el yapımı saatin köklerine geri dönüşü simgeliyor ve yüz yılı aşan bir geleneği temsil ediyor. Birçok marka her yıl binlerce saati fabrikalarda üretirken Montblanc serisi, kullanıcılarına romantik ve estetik bir tat veriyor." şeklinde konuştu.
Esra Maden/Zaman


Geri Dön