Emlak Terimleri

Ruandalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Ruanda vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olma hakları bulunuyor mu? Ruandalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Ruandalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Ruandalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...

Ruandalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Ruanda, Orta Afrika'da Büyük Göller Bölgesi'nde yer alan bir ülkedir. Nüfusu 8,2 milyondur. 


Komşuları Burundi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Uganda ve Tanzanya'dır. Engebeli olan ülkenin adının anlamı "Bin Tepe Ülkesi" demektir.


Peki, Ruanda vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olma hakları bulunuyor mu? Ruandalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Ruandalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Ruandalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Ruanda vatandaşları da diğer ülke vatandaşları gibi Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor. Ayrıca bu gayrimenkul edinimi için Ruanda vatandaşlarından özel bir koşul aranmıyor.


Türkiye'den konut edinecek Ruandalıların gerekli belgeleri temin ederek tapu dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Tapuda gereken belgeler:

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.