27 / 04 / 2024

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) 33. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TMB'nin firmaların bir çatı altında etkinlikle temsil edilmesi, sektörün ulusal ve uluslararası pazarlarda tanıtımı, sektörün rekabet gücünün artırılması ve meslek standartlarının geliştirilmesi gibi alanlarda takdiri hak eden çalışmalar sürdürdüğünün altını çizdi. 

Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yeşil Mutabakat, sektöre yeni düzenlemeler ile birlikte yeni zorunluluklar ve fırsatları da getirebilecektir. Nitekim, AB, Renovasyon Girişimi ile önümüzdeki dönemde Avrupa’daki binaların enerji performansının artırılması ve bu yolla emisyonların azaltılması için önemli yatırımların gerçekleştirilmesini öngörmektedir. Komisyon tarafından açıklanan hedef, 2030 yılına kadar AB’de 35 milyon binanın yenilenmesidir. Firmalarımızın Yeşil Mutabakat ile ilgili süreçleri takip edip bu faaliyetlerde etkinlikle yer alabilmelerini gelecek dönem için oldukça önemli görüyorum. Biz de Ticaret Bakanlığı olarak bu yönde, TMB ile eş güdüm halinde proaktif çalışmalarımızı sürdüreceğiz.",

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Pekcan, Türk inşaat sanayi ve müteahhitlik sektörünün yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği övünç kaynağı projelerle gerek bölgesinde gerekse küresel müteahhitlik sektörü içinde her geçen gün daha da güçlü marka değerini daha da artıran biçimde olacağına inandıklarına vurgu yaparak, "Bugünkü Genel Kurulumuz çerçevesinde, görevi yeni Başkan ve yönetimine devredecek Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanımız Sayın Mithat Yenigün beyefendiye de özellikle teşekkür etmek isterim. Kendileri bugüne kadar her anlamda örnek bir duruş, örnek bir Başkanlık sergilediler. Müteahhitler Birliğimize ve sektörümüze büyük emek harcayıp katkılar sağladılar. Aynı şekilde mevcut yönetime gerçekleştirilen tüm çalışmalar için teşekkür ediyor, yeni yönetime de aynı şekilde başarı dileklerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu.

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?


Geri Dön