01 / 05 / 2024

Rupert Murdoch, Time Warner'ı almak için 80 milyar dolarlık teklif sundu!

Rupert Murdoch, Time Warner'ı almak için 80 milyar dolarlık teklif sundu!

Milyarder işadamı Murdoch, Time Warner' ı satın almak için 80 milyar dolarlık dudak uçuklatan bir teklif yaptı. Ancak şirket, Murdoch ' ın teklifini kabul etmedi...



Milyarder işadamı Murdoch, Time Warner'ı satın almak için 80 milyar dolarlık dudak uçuklatan bir teklif yaptı. Ancak şirket, Murdoch'ın teklifini kabul etmedi.


ABD'de yayımlanan New York Times gazetesi, milyarder işadamı Rupert Murdoch'a ait ABD'li medya şirketi Twenty First Century Fox'un, diğer bir medya şirketi Time Warner'ı almak için 80 milyar dolarlık teklif yaptığını ancak teklifin kabul edilmediğini bildirdi. Haberde, Murdoch'ın Time Warner'ı satın almaya kararlı olduğu belirtildi. Fox, teklifi doğrularken henüz görüşme olmadığını belirten bir açıklama yaptı. 


TOPLAM BÜYÜKLÜK 65 MİLYAR DOLAR 


İki şirketin birleşmesi halinde yıllık cirosu 65 milyar dolar olan bir dev firma doğuyor. En büyük markalar ise 20'th Century Fox, Warner Bros, Fox News ve FX ile HBO, TNT ve TBS. Büyük firmaların birleşme ve satın alma yoluna gitmelerindeki temel sebep ise diğer kablolu TV şirketlerinin son dönemde birleşerek iyice büyümesi. 


Sabah 





Geri Dön