06 / 05 / 2024

Rus inşaat şirketleri Suriye’de havalimanı inşa edecek!

Rus inşaat şirketleri Suriye’de havalimanı inşa edecek!

Suriye Planlama ve Uluslararası İşbirliği Kurumu Başkanı İmad Sabuni, Suriye-Rus hükümetler arası komisyonun toplantısında imzalanan anlaşmalar kapsamında Suriye’nin Tartus kentinde havalimanı ve aşı üretim fabrikası inşa edeceklerini açıkladı.



Suriye Planlama ve Uluslararası İşbirliği Kurumu Başkanı İmad Sabuni, 13-14 Aralık tarihlerinde düzenlenen hükümetler arası komisyonun toplantısında Rus ve Suriyeli heyetlerin yaklaşık 30 yatırım projesini başlatmak için protokol ve ikili anlaşmalara imza attıklarını, anlaşmalara göre söz konusu projelerin 2019-2021 döneminde hayata geçirilmesinin planladığını ifade etti.

Sputniknews'ta yer alan habere göre, projelerden 8 tanesinin sanayi sektörüyle ilgili olduğunu ifade eden Sabuni, "Bu projelerin en önemlisi, Hama'daki otomobil lastiği fabrikasının restorasyonu ve Halep'in Selamiye kentinde yeni çimento fabrikasının inşaatını kapsayan projeler" şeklinde konuştu.

Projelerin arasında sanayi alanında 2 profesyonel eğitim kurumu, bilimsel araştırmaları güçlendirme, su kaynakları ve gıda üretimi kurumlarının bulunduğunu ifade eden dikkat çeken bürokrat, 7 konut projesinin de gündemde olduğu açıkladı.

"Sağlık sektöründe de 2 proje var, bunların en önemlisi Rus-Suriye ortak aşı üretim fabrikasının inşaat projesi" diye konuşan Sabuni, binaların hızlı yapımını sağlayan elemanların üretiminin de yerel ortamda yapılacağını kaydetti.

3 projenin ulaştırma alanı ile ilgili olduğunu ifade eden Sabuni, "Fosfat kaynaklarından Tartus limanına kadar demiryolu geliştirme, ayrıca Tartus'ta eskiden tarım için kullanılan havalimanın yerine ‘yap-işlet-devret' usulüyle yeni havalimanı inşaatı projeleri söz konusu" dedi.


Geri Dön