05 / 05 / 2024

Rus turist sayısını Türkiye'deki fiyatlar belirleyecek!

Rus turist sayısını Türkiye'deki fiyatlar belirleyecek!

Türkiye'ye yılda 4.5 milyon turist gönderen Rusya'da yaşanan olumsuzlukların sektöre zarar vermemesi için yaşanan sıkıntıları ve alınabilecek önlemleri Moskova'da Rus meslektaşları ile bir araya gelerek masaya yatırdı.



Rusya'dan Türkiye'ye yapılacak her sefer için, Türk hükümetinin 6 bin dolarlık devlet desteği Rus turizm sektörünün dikkatini çekti. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Basın Sözcüsü İrina Tyurina, tur fiyatlarının çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: 



YUNANİSTAN'IN FİYATI ÇOK DAHA UCUZ 

"Çünkü Rus vatandaşları şu anda döviz kurunun yükselmesi sebebiyle mali sıkıntılar yaşıyorlar. Türkiye turları iki kat pahalandı. Bu yüzden ilk soru para, yani tur fiyatları. Bu tur fiyatları turist sayısını belirleyecek. Geçen seneye kıyasla sayı daha az olacağını düşünüyorum. Soru şu: Ne kadar az olacak? Çünkü düşüşün yüzde 70'e ulaştığı güzergahlar var. Bunun aksine durumun daha iyi olduğu ülkeler de var. Mısır, Türkiye'den sonra ikinci sırada, çok şaşırtıcı ki üçüncü sırada Yunanistan bulunuyor, çünkü fiyatlar konusunda Türkiye'den daha ucuz teklifler sunuyorlar." 


Korkusuz


Geri Dön