06 / 05 / 2024

Rus zenginleri Buckingham Sarayı'na rakip çıkıyor!

Rus zenginleri Buckingham Sarayı'na rakip çıkıyor!

Rus zenginleri İngiliz kraliyet ailesinin yaşadığı Buckingham Sarayı'na rakip çıkmaya hazırlanıyor



İngiltere'de büyük gayrimenkuller ve hatta futbol kulüpleri satın alarak sık sık gündeme gelen Rus zenginleri şimdi de İngiliz kraliyet ailesinin yaşadığı Buckingham Sarayı'na rakip çıkmaya hazırlanıyor!

Rusya'nın en zengin kadını olan Yelena Baturina ve Moskova Belediye Başkanı eşi Yuri Luzhkov, Londra'da Buckingham Sarayı'ndan sonra en büyük özel mülk olan Witanhurst malikanesini satın aldı.

İngiliz The Sunday Times gazetesinin haberine göre, 20 bin metrekare alana kurulu 65 odalı Witanhurst malikanesi için 50 milyon pound ödeyen Rus çift, kötü durumdaki yapıyı restore etmek ve daha da büyütmek için kolları sıvadı. Binada 50 milyon pound'luk tadilat planlayan Baturina ve Luzhkov'un Buckinghman Sarayı'na rakip bir saray yavrusu inşa etmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Fabrikada işçiydi...
Malikane için yapılan tadilat başvurusunda, ön bahçenin altına dev bir yüzme havuzu, 33 kişilik sinema ve güzellik merkezi yapılacağı belirtiliyor. Ayrıca Rus çift bahçede geniş bir gölet yapılarak binanın aksinin suya yansımasını istedi. Yerin altına, otomobillerin asansörle inip çıktığı 24 araçlık bir garaj ve geniş bir şarap mahzeni de kurulacak. Binanın İngiliz Virgin Adaları'na kayıtlı Safran Holdings tarafından satın alındığını belirten Sunday Times, şirketin arkasındaki isimlerin ise Baturina (46) ve Luzhkov (63) olduğunu yazdı.
Bir fabrikada işçi olarak başlayan Baturina, 1991'de Luzhkov'la evlenmesinin ardından inşaat şirketi Inteko'yu kurdu. Luzhkov, Moskova'ya 1992'de belediye başkanı oldu ve ardından Inteko Moskova'da ihaleler almaya başladı. Şirket, şu an Rusya'nın en büyük inşaat şirketi.  
Milliyet


Geri Dön