27 / 04 / 2024

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut edinme talepleri 2024 yılının ilk çeyreğinde yarı yarıya azalırken, Ruslar'ın en çok Türkiye'den konut almak istediği belirtildi.



Rusya vatandaşlarının yurtdışında konut edinme talepleri bu senenin ilk çeyreğinde yarı yarıya azalma gösterdi. Kommersant gazetesinde yer alan habere göre rubledeki değer kaybının dışında ülkeden para çıkarmakta yaşanan güçlükler sebebiyle söz konusu talebin gerilediği belirtildi.
 
Söz konusu habere göre özellikle Türkiye'den konut edinme talebinde 3 kata varan bir düşüş yaşanırken, Birleşik Arap Emirlikleri'ne olan ilginin de azaldığı belirtildi.

Türkrus'ta yer alan habere göre gazeteye önemli açıklamalar yapan Prian.ru yetkilisi Filipp Beryozin, 2023 yılının başında dolar ve euronun 70-75 ruble arasında seyrettiğini, 2024 yılında da neredeyse üçte bir oranında değer kazandıklarını dile getirdi. Prian.ru yetkilisi Filipp Beryozin ayrıca konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada son birkaç senede Rusların en çok Türkiye'den konut almak istediğini, bu pazardaki düşüşün toplam talep üzerinde etkili olduğunu kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre ocak-şubat ayında Rusya vatandaşları Türkiye'den toplamda 950 konut edinmişti. 2023 yılının aynı döneminde bu sayı 2 bin 700 civarlarındaydı.

Ruslar en çok Türkiye den konut almak istiyor!


Kommersant'a önemli açıklamalar yapan emlak acenteleri temsilcileri Rusların Avrupa ülkelerinden konut edinme taleplerinin de istikrarlı bir seyir izlediğini belirtti. Buna göre toplam talebin yarıya yakını Avrupa Birliği'nin yanı sıra Gürcistan, Karadağ,  Arnavutluk ve Sırbistan gibi ülkelere yönelik.


TÜRKİYE'DEN SONRA İSPANYA'DAN DA REKOR KONUT ALIMI 


Rusya vatandaşları, yurt dışı gayrimenkul yatırımlarında geçtiğimiz aylarda rekor üstüne rekor kırmıştı. Aktarılan detaylara göre Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırmıştı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Ruslar geçtiğimiz ekim ayında Türkiye'den 713 konut satın alırken, Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla İran, 235 konut ile Almanya 152 konut ile ve Ukrayna 138 konut ile takip etmişti.

İspanya Kraliyet Noter Merkezi'nin resmi olarak açıkladığı verileri haberleştiren RBC gazetesi, Rusyalılar tarafından satın alınan emlak sayısının bu sene yüzde 50,2 yükselerek 2 bin 137'ye çıktığını yazdı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın kararı çıktı! 

ŞOK Market 30 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı! Bu cumartesi ŞOK'ta birçok üründe indirim fırsatı!

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 
 


Geri Dön