Altın & Gümüş

Rusya altın rezervlerine alıcı bulmakta zorlanıyor!

İngiltere’deki bazı altın rafinerilerinin, piyasa kuralların izin vermesine rağmen Rus külçelerini yeniden eritmeyi reddettiği açıklandı. İngiltere’deki bazı altın rafinerilerinin Rus külçelerini yeniden eritmeyi reddettiği söyleniyor

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından sonra Rus ürünlerine uygulanan ambargolara her geçen gün bir yenisi daha eklendi. İngiltere’deki bazı altın rafinerilerinin Rus külçelerini yeniden eritmeyi reddettiği söyleniyor.

Londra Külçe Piyasası Birliği (LBMA), Rusya'nın altınını Londra altın piyasasında satmasını önlemek amacıyla Mart ayı başında tüm Rus rafinerilerini akreditasyon listesinden askıya aldı. Bu kararla, her yıl trilyonlarca dolar değerinde kıymetli maden ticaretinin yapıldığı Londra piyasasına Rus altınının girişine fiili bir yasak getirildi.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre LBMA, işgal öncesi üretilen ve halen ticaretine izin verdiği metaller ile işgal sonrası üretilen Rus altını arasında ayrım yapmaya başladı. Sendikanın işgal sonrası üretilen külçeleri yeniden eritmeyi reddettiği belirtildi.

LBMA sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, akredite listenin askıya alınması kararından önce basılan altını kabul ettiklerini söyledi. 

Dünyanın en büyük 5'inci altın rezervine sahip

Rusya, 140 milyar dolar değerindeki 2.300 ton altın ile dünyanın en büyük 5. altın rezervine sahip ülkesidir. Ülkenin son 15 yılda altın rezervlerini biriktirdiği ve bunun Rusya için bir nevi "ekonomik sigorta" olması amaçlandığı belirtiliyor.

Ukrayna'da devam eden savaş ve Batılı ülkelerin yaptırımlarıyla birlikte Rus para birimi değer kaybederken rekor seviyelere gerilerken, ülkede altın talebinin yüksek seviyelere ulaştığı biliniyor.

1 Nisan 2022 altın fiyatları! Altın fiyatları bugün kaç lira oldu?

Altının onsu 4 dolar düştü: Gram altın 919 lira oldu! 1 Nisan 2022 altın fiyatları...

Dolar ve altını bu haberi okumadan almayın! Merkez Bankası rezervleri açıklandı