29 / 04 / 2024

Rusya ile Çin'i birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşası tamamlandı!

Rusya ile Çin'i birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşası tamamlandı!

Rusya ile Çin'i Amur Nehri üzerinden birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşaatı tamamlandı. 300 milyon dolara mal olan köprü projesinin Nisan 2020'de hizmete girmesi planlanıyor.



Rusya ile Çin'i Amur Nehri üzerinden birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşaatı tamamlandı. Köprünün, Rusya-Çin ekonomik ilişkilerini düzeltmesi amaçlanıyor.

Sputnik'te yer alan habere göre; köprü, Amur Nehri'nin iki yakasında bulunan Çin'in Heihe ile Rusya'nın Blagoveşensk kentlerini bir araya getiriyor. 1 kilometrenin üzerinde uzunluğu bulunan köprü, 20 kilometre uzunluğunda bulunan kilit öneme sahip iki şeritli otoyol projesinin parçası niteliğine sahip.

Amur Bölge Valisi Vasiliy Orlov, "Köprü bizim için stratejik öneme sahip. Bölgemiz için gelecek vaat ediyor" dedi.

Rusya Uzak Doğu Kalkınma Bakanı Aleksandr Kozlov, aşırı soğukların görüldüğü bölgede bulunan hava koşullarının sınır ötesi ticaretin önünde yıllar boyunca engel oluşturduğu kaydedilerek, yol hizmete açıldıktan sonra nakliye hacminin 8 kat artışla 4 milyon tona ulaşmasını planladıklarını belirtti.

Yeni köprünün turizme teşvik sağlayacağı ve Çin'den Rusya'ya giden turist sayısını 2 milyona yükselteceği de düşünülüyor.

300 milyon dolara mal olan köprü projesinin inşasına Aralık 2016'da başlandı. Köprünün denetim ve izin sürecinden sınra Nisan 2020'de hizmete girmesi düşünülüyor.


Geri Dön