Konut

Rüya Mocan Tata'nın Sarayı'nı dekore etti

Dedesi Ahmet Fethi Paşa Dolmabahçe Sarayı'nın sanat danışmanlığını yapan Rüya Mocan, Hindistan'da Tata Grubu'na ait Falaknuma Sarayı'nı 2 milyon sterline dekore etti..

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Dolmabahçe Sarayı'nın dekorasyonunu üstlenen Ahmet Fethi Paşa yıllar sonra torununa ilham kaynağı oldu. Türk dekoratör Rüya Mocan, Hindistan'da Tata Grubu'nun sahibi olduğu Taj Hotels tarafından renove edilen 19. yüzyıldan kalma Falaknuma Sarayı'nı 2 milyon sterline dekore etti. Tata Grubu tarafından alınan Haydarabat kentindeki Falaknuma Sarayı'nın iç dekorasyonu için dünyaca ünlü gruplarla yarışan Mocan, 2007 Ağustos'unda başladığı çalışmaları için İstanbul Serbest Bölge'de bir atölye kurdu ve 32 yıldan bu yana kendisiyle birlikte çalışan sekiz çalışanı ile birlikte sarayın tüm dekorasyonu 15 Şubat'ta tamamladı.

KUMAŞLAR YURTDIŞINDAN
Aralık 2009'da açılacak otel için perdeden yatak başlarına kadar tüm kumaşlar Mocan tarafından İngiltere, Fransa ve Amerikadan seçilerek getirildi. Mocan ekibiyle birlikte 100 ünite ve 61 odadan oluştuğu bilinen sarayın her bir ünitesi için farklı bir dekorasyon hazırladı. Tasarımlar önce üç boyutlu çalışmalar yapıldı sonra uygulamaya geçildi. Mocan, mart sonundan itibaren çalışmalarını deniz yoluyla Hindistan'a gönderecek. Tüm sarayın dekorasyonun Hindistan'a ulaşmasıyla birlikte ise Mocan ekibiyle birlikte saraya giderek tasarımları yerleştirecek.

Sabah