01 / 05 / 2024

RWE ve Turcas Denizli'ye elektrik santrali inşa edecek!

RWE ve Turcas Denizli'ye elektrik santrali inşa edecek!

Almanya´nın önde gelen enerji şirketlerinden RWE ile Türk girişim ortağı Turcas Denizli´nin Kaklık beldesine elektrik santrali inşa edecek



TURCAS Petrol Elektrik Projeleri Direktörü Arkın Akbay, inşa edeceği elektrik santralının Türkiye´deki en çağdaş ve çevre dostu tesislerden biri olacağını ve yüzde 55´in üzerinde verimlilikle çalışacağını söyledi. Kaklık bölgesinde 775 megavatlık bir doğalgaz kombine çevrim santralına başlamış durumda olduklarını söyleyen Akbay 2012 yılında tesisi devreye almayı amaçladıklarını dile getirdi. Akbay şu bilgileri verdi:

40 yıl çalışacak
"Petrol şirketi SOCAR, Alman RWE şirketi bunlardan. RWE, bugün dünya çapında büyük bir enerji üretim şirketi. Almanya´da 45, İngltere´de 20 santralı var.

Şu anda Denizli´de inşa etmekte olduğumuz santralımızın yaklaşık teknolojilerine benzer Almanya 16, İngiltere 3 ve Macaristan 2 santrala sahip. Portföyünün önemli bir kısmını yenilenebilir enerji kapsıyor. 2500 Megavattan bahsediyoruz."

RWE&TURCAS Güney Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Andreas Stillert de inşa edilecek olan elektrik santralının Denizli ve bölgesi için uzun vadeli ve sürdürülebilir olumlu etkiler getireceğini belirttti.
Stillert, bölge halkının sahip olduğu iş deneyimlerine bağlı olarak yerel işgücüne istihdam sağlama konusunda öncelik vereceklerini ve 40 yıl boyunca farklı alanlardan ve becerilerden en az 30 ile 40 arası kişiye kalıcı istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

 500 BİN HANEYE ELEKTRİK SAĞLAYACAK
-  2012 yılında devreye alınacak santralın inşaatında 400 kişi çalışacak.
-  Tahmini kullanım ömrü 40 yıl olan santral Türkiye´de yaklaşık 500 bin haneye elektrik sağlayacak.
-  Santral ile birlikte, sürdürülebilir ve temiz enerji üretimi merkezi olacak olan Denizli bölgesinin güçleneceğini öngörülüyor. Böylece diğer çağdaş sanayi kolları için cazibe potansiyeli oluşturularak, bölgedeki yapısal değişime katkıda bulunulmuş olacak.
-  40 kişiye kalıcı iş olanağı sağlanacak.
Milliyet


Geri Dön