28 / 04 / 2024

Sabancı ailesinin mirascısı Sevilay Sabancı 'Atlı Köşk hissesini satıyor' iddiasına yanıt!

Sabancı ailesinin mirascısı Sevilay Sabancı 'Atlı Köşk hissesini satıyor' iddiasına yanıt!

Sabancı Ailesi’nin mirasına ortak olan Sevilay Sabancı Çınar'ın 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk’ün 48’de 1’lik hissesini 200 milyon TL’ye satışa çıkardığı haberleri gündeme düşerken Atlı Köşk vekillerinden açıklama geldi.



Sevilay Sabancı Çınar, açtığı davayla Sabancı Ailesi’nin mirasına ortak olduğu 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk’ün 48’de 1’lik hissesini 200 milyon TL’ye satışa çıkardığına dair haberler gündeme gelmişti. Peki Atlı Köşk satılıyor mu? Atlı Köşk'te son durum ne?

ATLI KÖŞK SATILIYOR MU?

Atlı Köşk ile ilgili çıkan haberler sonrası Atlı Köşk Vekilleri Av. Dr. Burcu Sırata ve Av. Gamze Gedikli'den açıklama geldi. 

Atlı Köşk ile ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğu belirtilen açıklamada, Köşkün müze olarak varlığını sürdürmeye devam edileceği açıklandı. Atlı Köşk ile igili gelen basın açıklaması şu şekilde;

ATLI KÖŞK, SAKIP SABANCI MÜZESİ OLARAK DEVAM EDECEKTİR

''Basında yer alan bazı haberlerin, maalesef daha önce de olduğu gibi Sevilay Çınar’ın Atlı Köşk’ün
itibarına zarar vermeye yönelik manipülatif açıklamalarına dayalı olduğunu üzülerek görmekteyiz. Atlı Köşk’ün 47/48 oranında hissedarı Hacı Ömer Sabancı Holding’dir ve taraflar arasında ortaklığın giderilmesine yönelik yargı süreci devam etmektedir.

Köşkün müze vasfı ise kesintisiz devam etmektedir ve edecektir. Yargı süreci devam ederken, ülkemiz için bu kadar kıymetli bir değerin alelade bir satışa konu edilmesi mümkün olmadığı gibi, söz konusu internet sitesine konulan ilanlar da hukuka aykırıdır. Bu nedenle Atlı Köşk’ün itibarına zarar vermeye yönelik bu tür iddialara itibar edilmemesi ve gereken hassasiyetin gözetilmesini rica ederiz.'' ifadelerie yer verildi.

 Sabancı ailesinin mirascısı Sevilay Sabancı Atlı Köşk hissesini satıyor iddiasına yanıt!

SEVİLAY SABANCI KİMDİR?

Sevilay Sabancı Çınar, Hacı Ömer Sabancı’nın 43 yıl önce vefat eden oğlu İhsan Sabancı’nın Nevin Tenik ile evlilik dışı ilişkisinden dünyaya geldi. 19 yıl önce Adana’da açtığı dava sonunda Sabancı ailesine mirasçı olarak eklendi.

Erol Sabancı kimdir? Erol Sabancı ne iş yapıyor?

Sakıp Sabancı'nın torunu Elçin Melisa Sabancı Tapan kimdir? Melisa Tapan kaç yaşında?

Sabancı Holding dünya iş liderlerine yatırım çağrısı yaptı!

Geri Dön