Sektörel

Sabancı Holding, 2014'te enerji yatırımlarına öncelik verecek!

SABANCI Holding CEO’su Zafer Kurtul, "Bu yıl enerji tarafındaki hedefimiz mevcut yatırımlarımızı zamanında bitirmek. Geçen sene 3 milyar dolar bedelle iki dağıtım bölgesi aldık. Bunların entegrasyonu, bu yılın öncelikli konusu." dedi...


Bu yıl yeni yatırımların yanında satın almalara açık olduklarını ifade eden Sabancı Holding CEO’su Kurtul, “Bu plan tüm şirketlerimizde geçerli” dedi.


SABANCI Holding CEO’su Zafer Kurtul, bu yıl planladıkları satın almaları değerlendirdi. CNBC-e’nin sorularını yanıtlayan Kurtul, “Satın almalar olabilir. Çok açığız. Bu sadece Carrefour için değil, tüm şirketlerimiz için geçerli. Türkiye’de olabilir” dedi. Bu yıl 1.8 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirten Kurtul, “Bunun yüzde 70’i enerji. Bu tutar satın almaları içermiyor” diye konuştu.


HEDEFLERİMİZDE DEĞİŞİKLİK YOK

Türkiye ekonomisi konusunda 2014 için çok sağlıklı tahminler yapmanın mümkün olmadığını belirten Kurtul, politik istikrar ve FED tedbirlerinin önemli belirsizlik nedenleri olduğunu söyledi. Kurtul, “Kurla ilgili şu anda net tahmin yapamayız. Ancak büyüme tahminizi yüzde 3 olarak değiştirdik” dedi. Kurtul, bugün için hedeflerde bir revizyon yapmadıklarını da belirterek, mart seçimlerinin ardından durum değerlendirmesi yapacaklarını ifade etti.


ÖNCELİKLİ OLANENERJİ OLACAK

KURTUL, 2014’te yatırımlarının büyük bir bölümünü enerjiye yapacaklarını ifade etti. Kurtul, şöyle konuştu: “Bu yıl enerji tarafındaki hedefimiz mevcut yatırımlarımızı zamanında bitirmek. Geçen sene 3 milyar dolar bedelle iki dağıtım bölgesi aldık. Bunların entegrasyonu, bu yılın öncelikli konusu.”


KURDAKİ YÜKSELİŞ ÇOK ETKİLENMEDİ

KURDAKİ yükselişin fiyatlara hemen yansımadığını belirten Kurtul, “Dövizle borçlanan şirketlerimiz kurun etkisiyle bir kur farkı yazdılar. Enerjide kullanılan krediler çok uzun vadeli, 10-12 yıl vadeli. Dolayısıyla bu realize edilmiş bir zarar değil. Bizim enerjide kredilerimizin yaklaşık yarısı döviz, yarısı TL. İyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.


Akşam