28 / 04 / 2024

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili öneri geldi. Alper, binaları yıkmadan, karbon fiber malzemeyle güçlendirmenin iyi bir alternatif olduğunu aktardı. 



Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu sonrasında iklim krizi ve göçler karşısında artan tehditleri ve  depremin yarattığı travmayı İstanbul ve  İzmir  gibi illerde olabilecek depremlere karşı alınabilecek önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Sabancı Holding CEO su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

İSTANBUL'DA YAPI STOKU KÖTÜ DURUMDA

Alper, İstanbul'da yapı stokunun kötü olduğunu belirterek, özellikle fay hattının geçtiği yerlerin tehdit altında olduğunu kaydetti.

Oksijen Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul’da binlerce binanın aynı dönem içinde dönüşüm için yıkılmasının bir çevre ve sağlık sorunu yaratacağından bahseden Alper '' Sabancı Holding’in çatısı altındaki Kordsa’nın bina güçlendirme ürünü Kratos, binaların teknolojiyle ve yenilikçi malzemelerle güçlendirilmesini sağlıyor.''dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAK TEK YÖNTEM!

Alper, kentsel dönüşüm kapsamındaki çalışmaları sadece kendilerinin yamadıığını üniversitelerle birlikte hareket ettiklerini söyledi. Bu kapsamda binaların denetiminin yapıldığını belirten Alper ''Statiği hesaplanıyor ve o ihtiyaca göre binalar güçlendiriliyor. Kentsel dönüşümü hızlandırmanın en kolay yollarından bir tanesi bu. Kratos yapısal güçlendirme ürünlerimizle yıkıp yeniden yapmaya göre hem zamandan hem maliyetten kazandırıyoruz ve sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz.

Ortalama bir daireyi hacim kaybı olmaksızın yıkıp yeniden yapım maliyetinin yüzde 25-30’una güçlendiriyoruz. Kentsel dönüşümde yıkacaksınız yapacaksınız o sırada o evde oturanların kirasını ödeyeceksiniz. Yıkıntı atıklarını, moloz yığınlarını kaldırmakla uğraşacaksınız. Kratos değerlendirilmesi gereken bir alternatif.'' dedi. 

Sabancı Holding CEO su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

BİNA YIKILMADAN DÖNÜŞÜM OLACAK

Cenk Alper kentsel dönüşümde binaların yıkılmadan dönüştürülebileceğine değinerek şu ifadeleri kullandı: '' Kratos bir binanın tamamen yıkılmasından çok daha az maliyetli bir çözüm sunuyor.

Binaların mühendisler tarafından incelenmesinin ardından Kratos dışarıdan duvarı sarıyor, kolonları güçlendirerek binanın bütünselliğini koruyor.  Kratos, yani karbon fiber malzemeyle kolonların ve duvarların güçlendirilmesi işi çok daha uygun maliyetli ve çok daha hızlı.'' dedi. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm toplantısı: Mega kentte kaybedecek 1 dakika yok!

Murat Kurum: İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

Geri Dön