Sektörel

Sabancı Holding’in çimento cirosu 2,5 milyar TL'ye ulaştı!

Sabancı Holding’in, stratejik iş kollarından biri olan çimento sektöründe 2014 yılında toplam cirosu yüzde 16 artışla 2,5 milyar tl’ye ulaştı. Akçansa ve Çimsa’nın toplam karı ise 450 milyon TL oldu.

Çimento Sektörü Genel Değerlendirme ve Sabancı Çimento Grubu Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal:


Dünya çimento tüketimi, 2014 yılında yüzde 2,5’lik artışla 4,1 milyar ton düzeyine ulaştı.

Türkiye 65 milyon ton çimento tüketimi ve 10,7 milyon ton çimento ve klinker ihracatı ile Avrupa'nın en büyük ve dünyanın 4. büyük çimento üreticisi unvanını taşıyor. 

Sektör, ülkemizde GSYİH ile paralel bir büyüme sergilerken, kişi başına çimento tüketimi 835 kiloya ulaştı.

Türkiye’de büyüme, genç nüfus, kentsel dönüşüm ve mega altyapı projeleri çimento talebini destekliyor. 

Geçen yıl çimento tüketiminde en ciddi artış %7,5 ile Karadeniz ve %5,3 ile Marmara Bölgesi’nde gerçekleşti. Marmara Bölgesi’nin çimento tüketiminin toplam içindeki payı %27 oldu.

İç talebin üzerinde oluşan kapasite fazlası dış pazarlarda ihraç edilmeye devam edilmektedir. Türkiye 2014 yılı çimento ihracatı bir önceki yıla göre azalarak 7,7 milyon tona geriledi, klinker ihracatında ise %31 oranında artışla 2,9 milyon ton satış gerçekleştirildi. Yapılan bu ihracatın içinde özellikle Libya, Suriye, Mısır, İsrail, Irak gibi ülkelerle Batı Afrika ülkelerine yapılan satışlar önemli yer tutuyor.


SABANCI HOLDİNG ÇİMENTO GRUBU

Sabancı Holding, 50 yıla yakın bir süredir çimento sektöründe faaliyet gösteriyor. Çimento, stratejik iş kollarından biri ve bu alanda uzun vadeli yatırım planları var. 

Sabancı Holding Çimento Grubu, Türkiye’de %17’lik payıyla en büyük kapasiteye sahiptir.

Akçansa ve Çimsa’nın 2014 yılındaki toplam cirosu, yüzde 16 artışla 2,5 milyar TL oldu. 

Akçansa ve Çimsa’nın toplam karı ise 450 milyon TL’ye ulaştı.

Çimento Grubu verimlilik ve sürdürülebilir yaşam odaklı projeler geliştiriyor, 2015 yılında 300 milyon TL yatırım hedefliyor.

Sabancı Holding Çimento Grubu’nun piyasa değeri 5,5 milyar TL.

Türkiye, genç nüfusu, yükselen milli geliri ve talep artışı ile yükselmekte olan bir ülke... Ve biz, bu ülkenin geleceğine yatırım yapıyoruz.

Üstelik sadece yurt içinde değil yurt dışında da önemli bir konuma sahibiz. Akçansa’da dünyanın önde gelen üreticilerinden HeidelbergCement ile ortaklığımız başarılı ve verimli bir şekilde sürüyor. Çimsa, yurt dışında yapılanmış tek Türk çimento şirketi… Dolayısıyla bizim rekabetimiz Türkiye ile sınırlı değil! Küresel arenada da Türk çimento sektörünü temsil ediyoruz. 

Her iki şirketimiz de müşteri ve pazar odaklı bir yaklaşıma sahip. Akçansa, daha fazla ihtiyaca dönük ürünler için inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarını sürekli geliştiriyor. Çimsa’nın da beyaz çimentonun yanında özel ürünler konusundaki yetkinliği oldukça üst düzeyde…

Bölgesel liderliği yakalamak için büyüme yatırımları yapmak ve sürdürülebilirlikle ilgili hedeflerimiz var.

İnsana verdiğimiz değer, bizi inovasyon ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda da daha aktif olmaya teşvik ediyor. Bugün sürdürülebilirlik kavramını tüm üretim ve iş süreçlerimizin merkezine yerleştirmiş durumdayız. Attığımız her adımda bugünkü nesillerin olduğu kadar gelecek nesillerin de sorumluluğunu hissediyoruz. 

Sabancı Holding Çimento Grubu olarak, 2005 yılından bu yana bilinçli ve programlı olarak 250 milyon doların üzerinde verimlilik odaklı yatırım yaptık. Atıkların bertaraf edildiği fabrikalar oluşturduk. Enerji verimliliğine yönelik yeni yatırımlarımız mevcut. Bugün Akçansa Çanakkale ve Çimsa Mersin fabrikalarımızdaki atık ısı tesislerimizde üretilen elektrik ile yılda 40 milyon lira enerji tasarrufumuz söz konusu. 

Biz sürdürülebilirlik konusunu sadece çevre olarak değerlendirmiyoruz. ‘İnsan’ odaklı bir yaklaşım doğrultusunda; çalışanlarımıza, gençlere, paydaşlarımıza dokunduğumuz projelerle sürdürülebilirlik yaklaşımımızı her kesime taşıyoruz. 

Her iki şirketimiz de sektörümüze yetkin ve kalifiye insan kaynağı yetiştirmek konusunda üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Bir yandan bu konuda şirket bünyesinde proje ve çalışmalar yürütürken, diğer yandan da ülkemizde genç işsizliğinin azaltılması amacıyla oluşturulan Küresel İşbaşında Eğitim Ağı (GAN) Projesi’ne destek veriyorlar. Akçansa ve Çimsa, GAN önderliğinde Türkiye’de her geçen gün artan genç işsizliği sorununa çözüm arayacak.


TOPLUMSAL KATKI

Sabancı Topluluğu, tüm faaliyetlerinde sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi yönetim anlayışının temel ve değişmez unsurlarından biri olarak kabul eder. Akçansa ve Çimsa da bu anlayışı yürekten benimseyen iki şirketimiz…

Her iki şirketimiz de sağlık, kültür, sanat, eğitim, spor ve çevre gibi farklı alanlarda değer yaratmaya yönelik bağış, sponsorluk ve toplumsal projelere yönelik çalışmalarda bulunuyor.

2014 yılında Akçansa ve Çimsa toplumsal projelere önemli oranda kaynak aktarmış ve binlerce paydaşa ulaşmıştır.  


Türkiye’de yapı malzemeleri sektörünün lider kuruluşu: AKÇANSA

AKÇANSA GENEL MÜDÜRÜ MEHMET HACIKAMİLOĞLU

Akçansa, Türkiye’de yapı malzemeleri sektörünün lider kuruluşu…

‘Sürdürülebilir büyüme’ hedefi doğrultusunda yurt içinde ve faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda, değer odaklı rekabet yaratarak büyümeye devam ediyor.

2014 yılı, şirketimizin üretim verimliliği odaklı yatırımları, faaliyet gösterdiği işkollarında verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları ve elde ettiği satış rekorlarıyla önemli başarılara imza attığı bir yıl oldu.

Geçen yıl Türkiye çimento ihtiyacının yaklaşık %9’unu karşılayacak miktarda üretim yaptık. 

Yurt içi çimento ve klinker satışlarımız 6 milyon ton olarak rekor seviyede gerçekleşti Yurt dışı çimento ve klinker satışlarımız 1,2 milyon ton oldu. 

Tüm bu gelişmeler ışığında, geçen yıl 1.411 milyon TL ciro yaptık. Net karımız 250,3 milyon TL olarak gerçekleşti. 

Yarım asra yakın bir süredir Türk çimento sektörüne yön veren bir şirket olarak, yeni yatırımlarımızı verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı yürütmekteyiz. Bu doğrultuda yenilenebilir enerji kaynakları, atık yönetimi uygulamalarıyla verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı çalışıyoruz. 

2014 yılında toplamda 114 milyon TL yatırım harcaması gerçekleştirdik. Yatırımlarımızın %63’ü verimlilik, geliştirme, iş sağlığı güvenliği ve sürdürülebilirlik odaklıdır. 


MÜŞTERİ VE PAZAR ODAKLI YAKLAŞIM

Amacımız, müşterilerimizin yanında yer alarak trendleri doğru takip edebilmek, analizleri doğru yapabilmek, bu analizlerin neticesinde ihtiyaç dahilinde ürün ve hizmetler sunabilmek… Dolayısıyla bugün artık müşterilerimizin ve pazarın ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiğimiz bir ürün portföyüne sahibiz. 

Bugüne kadar çözüm ortağı olarak yer aldığımız büyük projelere, geçen yıl, İstanbul’da inşa edilecek 3. Boğaz Köprüsü’nü de ekledik. Bu proje için geliştirdiğimiz 100+ adını taşıyan ürünümüz, her türlü fiziksel ve kimyasal etkiye dayanıklı ve adından da anlaşılacağı üzere proje ömrü 100 yıl ve üzeri olan betonu yapabilme özelliğine sahip… 


LİMANCILIK İŞ KOLU

Şirketimiz için büyük önem taşıyan limancılık iş kolunu büyüterek kârlılığımızı artırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar neticesinde geçen yıl limancılık iş kolunda %18 büyüme kaydettik.

Çanakkale Limanımız bize büyük lojistik avantaj sağlıyor. Bu sayede sadece yurt içinde yaptığımız satışlarla değil; aynı zamanda çimento ihracatında da Türkiye’nin en önde gelen kuruluşlarından biriyiz.

Yabancı ortağımız HeidelbergCement’in katkısıyla ihracat pazarlarında önemli ve kalıcı pazarlar kazandık. ABD, Batı Afrika ülkeleri, Akdeniz Havzası, Rusya gibi çok farklı coğrafyalara ürün ve hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Sadece Çanakkale’de üretimini yaptığımız düşük alkalili çimento ihracatımız ile ABD pazarının en büyük tedarikçisi konumundayız…


SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMI

Liderlik kavramı, sektörün yanı sıra içinde bulunduğumuz toplumu daha ileri noktalara götürme görevini de ifade ediyor. Bu nedenle tüm paydaşlarımızın geleceğini düşünmeyi, en önemli ev ödevlerimiz arasında görüyoruz.  Bunu da yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmenin ötesinde, topluma ve çevreye çözümler sunarak tesislerimizin varlığını sürdürülebilir kılarak sağlıyoruz.

Çevrenin ve doğal kaynakların korunmasında büyük önem taşıyan alternatif yakıt ve hammadde kullanımı alanındaki faaliyetlerimizle Türkiye’de öncü konumda bulunuyoruz. 

Bu çerçevedeki çalışmalarımız 2014 yılında da devam etti ve alternatif yakıt kullanım oranımız %23 artış kaydetti. 

Hedefimiz, tüm fabrikalarımızda 2008’de %2,84 seviyesinde olan alternatif yakıt kullanım oranını 2020’de %29’a çıkarmak…

Akçansa, sürdürülebilirlik hedeflerine gönülden bağlı bir şirket. Bu alandaki ilerlememizi her yıl Sürdürülebilirlik Raporu yayımlayarak paydaşlarımızın bilgisine sunuyoruz. 3. Sürdürülebilirlik Raporumuz yakın bir dönemde, üstelik bu yıl ilk kez GRI G4 ilkelerine uyumlu olarak yayımlandı.

2014’te BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladık.

Dünyanın en prestijli ve yaygın çevre girişimi Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) 2014 yılı rapor sonuçlarında Akçansa, dört yıldır olduğu gibi geçen yıl da gönüllü olarak CDP’ye yanıt vererek Türkiye’deki öncü şirketler arasında yer aldı. 76 puanla en saydam şirketler arasında bulunuyoruz.


İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

Tüm lokasyonlarda İş Sağlığı ve Güvenliği ile çalışanların refahına verdiği değerle sektörde fark yaratıyoruz. 

Akçansa’nın İş Sağlığı ve Güvenliğinde ulaşmak istediği seviye, İSG Kültürünün çalışanlar üzerinde artırılması, risklerin bilincinde olan ve düzeltici değil önleyici yaklaşımın yalnızca iş hayatında değil gündelik hayatta da gerçekleşmesinin sağlanmasıdır. 

2014 yılında Çanakkale ve Büyükçekmece Fabrikalarımızda açılan ve önümüzdeki dönemde Ladik Fabrikamıza da kazandıracağımız İSG Akademi, bu anlayışın en güzel yansımasıdır. 

Akçansa İSG Akademi, dünyadaki en iyi İSG uygulamalarını (H&S Best Practices), ulusal ve uluslararası standartları, Türkiye'deki İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununu kapsayan Akçansa Altın kurallarının teorik ve pratik olarak anlatıldığı bir eğitim merkezi. 

İSG Akademilerde her yıl çalışanların yanında iş ortaklarını, tedarikçileri de içine alacak bir yapıda yaklaşık 5.000 kişiye toplam 80.000 saat/çalışan eğitim verilmesini amaçlıyoruz. 


SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMININ AYRILMAZ PARÇASI: PAYDAŞLARIMIZ

Akçansa, tüm paydaşlarına değer yaratmak ve iletişimi artırmak hedefiyle birçok yenilikçi proje geliştiriyor. 

Sektörde en çok tercih edilen işveren olma hedefiyle gençlere yönelik Betonik Fikirler ve Biyoçeşitlilik proje yarışmaları düzenliyoruz.

Genç yetenekleri çimento sektörüne kazandırmak için ciddi mesai harcıyoruz. Bu anlamda GAN ağına katılarak, ülkemizde genç işsizliğinin önlenmesine ilişkin yol haritasına destek sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. 

Komşularımızı dinlemek, onları kararlara dahil etmek üzere fabrikalarımızda Komşu Konseyleri; çalışanlarımızı dinlemek ve gelişim alanlarını birlikte belirlemek üzere Çalışan Elçileri Konseyleri düzenliyoruz.


BAŞARILAR/ÖDÜLLER

Akçansa, İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Sıralaması”nda 14 basamak birden atlayarak 61. sıraya yerleşti.

2014 yılında sektöründe 13. kez ‘En Beğenilen Şirket’ seçildi. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Verimlilik Proje Ödülleri’nde ‘Sürdürülebilir Üretim’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldük.

14. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Çevre ve Enerji Ödülleri’nde, ‘İnovatif Çevre Dostu Ürün’ dalında 100+ Beton ürünümüzle üçüncülük ödülüne hak kazandık.

Sabancı Topluluğu şirket ve çalışanlarının başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla geçen yıl beşinci kez gerçekleştirilen Sabancı Altın Yaka Ödülleri’nde ‘Pazar Odaklılık’ ve ‘Sinerji’ kategorilerinde birincilik, ‘Değer Yaratan’ kategorisinde Mansiyon Ödülü aldık.


40 yılı aşkın süredir Türk çimento sektöründe yeniliklerin öncüsü: ÇİMSA

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay


Çimsa’yı sektördeki diğer şirketlerden ayıran önemli bir özelliğimiz, gri çimentonun yanı sıra ürettiğimiz beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle inovasyon konusunda sektöre öncülük etmemiz. Beyaz çimentoda dünyanın ilk iki markasından biriyiz. 

Geliştirdiğimiz yüksek katma değerli ürünleri ihraç ederek hem şirketimizin uluslararası kimliğini geliştiriyoruz hem de sağladığımız ihracat geliriyle ülke ekonomisine önemli katkıda bulunuyoruz.

Çimsa’nın yurt içi hasılatı bir önceki yıla göre yüzde 14 artarak net 804 milyon TL olarak gerçekleşti. 

Yurt dışı hasılatımız yüzde 16 artış göstererek net 290 milyon TL oldu.

60’tan fazla ülkeye beyaz çimento ve özel ürünler ihracatı yapıyoruz. Ortadoğu ve Afrika ülkeleri, Rusya ve Güney Amerika en büyük ihracat bölgelerimiz…

2014 yılı toplam hasılatımız, 2013 yılına göre yüzde 15 artarak 1,094 milyon TL olarak gerçekleşti.  

2014 yılsonu net karımız ise 192,9 milyon TL oldu.


YATIRIMLAR & AFYON ÇİMENTO FABRİKASI

2014 yılında başta sürdürülebilirlik, çevre, iş sağlığı ve güvenliği olmak üzere yenileme/idame ve modernizasyon yatırımlarına toplam 14,4 milyon ABD Doları yatırım harcaması gerçekleştirdik.

Bu rakamın 6,7 milyon doları sürdürülebilirlik, çevre ve İSG konuları ile ilgilidir.

Sektörün önemli bir oyuncusu olarak, büyümeyi sürdürülebilir kılmak, değişen dünya koşullarında, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın farklılaşan ihtiyaçlarına,  iş ortaklarımızla birlikte geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle hızlı bir şekilde çözüm üretmek hedefiyle çalışıyoruz. Bu doğrultuda yatırımlarımıza istikrarlı bir şekilde devam ediyoruz.

Yeni yatırımlara bakışımız;

Gri çimentoda, yurt içi ve yurt dışında olası projelere ilgimiz devam ediyor. 

Beyaz çimentoda ise organik ve inorganik büyüme odaklı fırsatları takip ediyoruz.

Çimsa’nın gündeminde önemli bir yatırım kararı var: 2012 yılında bünyemize kattığımız Afyon Çimento Fabrikamızı, modern teknolojilerle donatılmış yeni bir üretim tesisine taşıyacağız.

165 milyon dolar tutarında yatırımla Afyon’da şehir dışında, Halımoru köyünde yeni bir fabrika kuracağız. Planlamalarımıza göre 2015 son çeyrekte temel atma törenini yapacağız…

Yeni fabrikamızın, Afyon Çimento’nun yıllık üretim kapasitesinin ilk etapta 3 katına çıkarmasını ve yılda 1,5 milyon ton olmasını kapasiteye ulaşmasını hedefliyoruz.


ÇİMSA’DA İNOVASYON VE ÖZEL ÜRÜNLER

Çimsa olarak Türkiye’nin ilk ve tek Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne sahibiz. 2000 yılından bu yana Mersin’de hizmet veren merkezimizde, katma değeri yüksek ve özel ihtiyaçlara yönelik özel ürünler geliştiriyoruz. 

Türkiye’nin tek kalsiyum alüminat çimentosu üreticisiyiz. Özellikli bir ürün olan kalsiyum alüminat çimentosu-Isıdaç 40, normal çimentonun 28 günlük dayanımını 6 saatte yakalama özelliğine sahip ve sektörde alternatifsiz…

Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde sektörümüzde dünyada bir ilke imza atarak, Antibakteriyel Beyaz Çimento geliştirmeyi başardık. İstanbul Üniversitesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı işbirliği ve 2,5 yıllık çalışmanın sonunda ortaya çıkan ürünümüz, havuzlarda zamanla meydana gelen yosun ve mikroorganizmaların üremesini engelliyor. 

Bir diğer özel ürünümüz de Türkiye’nin ilk ‘Kendini ve Çevreyi Temizleyen Beyaz Çimentosu’… 

Hazır betonda ise dramiksli beton, kendiliğinden yerleşen beton, dekoratif beton ve izoşap uygulamalarımız çeşitli proje sahiplerine kolaylık sağlamak için geliştirilmiş ürünlerimizdir. 


SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMI

Çimsa’nın sürdürülebilirlik yaklaşımının odak noktasında  ‘insan’ yer alıyor. Sürdürülebilirlik aksiyon planlarımızı, müşterilerimizi, tedarikçilerimizi, hissedarlarımızı, yerel halkı, kısacası tüm paydaşlarımızı göz önünde bulundurarak ve konuya dahil ederek hayata geçiriyoruz. Bu bağlamda sektörde ilk genel paydaş toplantısı düzenleyerek iş ortaklarımızdan sürdürülebilirlik konusunda Çimsa ile işbirliği geliştirmek istedikleri konuları belirliyoruz. Mersin ve Eskişehir’de gerçekleştirdiğimiz yerel paydaş toplantılarının devamını ise diğer fabrikalarımızın bulunduğu illerde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 

İş süreçlerimizde kaynakları verimli kullanmak, atıkları enerji ve hammadde olarak geri kazanmak, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak, yol haritamızın önemli maddelerini oluşturuyor. 

Tesislerimizde toz salınım değerlerini online olarak takip ediyoruz. Yaptığımız torbalı filtre yatırımlarıyla kanunlara uyumun ötesinde bir hedefe ulaştık. 2013 yılında yüzde 43 düzeyinde olan fırınların izlenebilirlik oranını, 2020 yılında %100’e çıkarmayı hedefliyoruz.

Çimsa ortalaması olarak 2010 yılında %3,4 olan atık ile ikame edilen yakıt oranı değeri, 2013 yılında %7 seviyesine ulaştı.  2020 yılı hedefimiz ise %10,6 oranına yükseltmek…  

2013 yılından bu yana Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) himayesi altında faaliyet gösteren Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi’ne (CSI) katılan ilk ve tek Türk çimento şirketiyiz. Çimento sektöründe şampiyonlar ligindeyiz diyebiliriz…

Geçen yıl Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (UN Global Compact) imzalayarak, iş dünyasındaki ortak kültürün bir parçası olduk. 

2013 yılına ilişkin ilerlememizi içeren Sürdürülebilirlik Raporumuzu, ilk kez GRI G4 standartlarında onaylı olarak yayımladık. 

Tüm lokasyonlarda İş Sağlığı ve Güvenliği ile çalışanların refahına verdiği değerle sektörde fark yaratıyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliği alanında çalışmalarımızı bu kapsamda planlıyoruz. Bu bilincin bize getirdiği en önemli sorumluluk, şirketimizin en değerli varlığı olan çalışanlarımızın ve tesis ziyaretçilerimizin sağlığını korumak ve güvenliğini sağlamak. Bu kapsamda 2014 yılında tüm çalışanlarımıza 4.057 saat İSG eğitimleri verilmiştir. 

Bu anlayışla yapılan yoğun çalışmaların, eğitimlerin ve alınan önlemlerin sonucunda Çimsa’da, faaliyet alanlarımızın tümünde kaza sıklık oranlarını büyük oranda azaltmayı başardık.


İNSAN KAYNAKLARI PROJELERİ

‘Yeni Çimsalılar Gelişim Programı’ ile üniversiteden yeni mezun olan veya çimento sektörüyle ilk kez tanışan profesyonellere, henüz kariyerlerinin başındayken kendi bilgi ve becerilerinin farkına vararak yönlerini çizmeleri için destek veriyoruz.

‘Çimsa Yönetim Yolu’ ile şirketimizdeki orta kademe yöneticilerin kişisel gelişimlerini destekliyoruz.

Küresel İşbaşında Eğitim Ağı (GAN) Projesi’ne destek veren 21 şirket arasında yer alıyoruz.

Çimsa’da 2014 yılında ‘İşte Eşitlik’ konusunda önemli adımlar atılarak, tüm şirket prosedür ve yönetmeliklerine İşte Eşitlik ilkesini destekleyen hükümler eklendi ve bu alandaki şirket uygulamalarında sürekli iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapıldı.


BAŞARILAR/ÖDÜLLER

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ve hazır beton sektöründe, doğa ve kentsel çevreyle uyumlu üretim ve teşvikini amaçlayan Yeşil Nokta Çevre Yarışması’nda, Karaman, Kahramanmaraş ve Denizli’de bulunan hazır beton tesislerimiz ödül almaya hak kazandı.

Mersin ve Kayseri Fabrikamız, ÇEİS’in vermiş olduğu İş Sağlığı ve Güvenliği Performans Ödülü’ne layık görülmüştür. 

Eskişehir Fabrikamız, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanan sektördeki ilk çimento fabrikası unvanını taşımaktadır. 

Sabancı Altın Yaka Ödülleri’nde şirketimiz ‘İnovasyon’ dalında birincilik ödülüne, “İş’te Eşitlik” dalında ise ikincilik ödülüne layık görülmüştür.

Çimsa, Fortune 500 Türkiye 2013 araştırma sonuçlarına göre 132. sırada yer almıştır.